van der Horst

Rally van Wallonië: Loix leidt maar voelt hete adem van Duval

François Duval - MINI JCR WRC
François Duval - MINI JCR WRC
Vandaag op dag 2 van de Rally van Wallonië staan drie lussen van telkens 5 identieke en vrij korte proeven op het programma. Drie lussen van telkens 41 km of 123 km in het totaal tegen de chrono. En er woedt een mooie strijd in de voorste gelederen.
  • St. Paul
Gisteren won BFO rijder Freddy Loix reeds de show etappe op de Citadel van Namen en ook vandaag vertrok de Fordrijder sterk door vier van de vijf proeven achter zijn naam te zetten. Maar Duval blijft in zijn nek blazen met de MINI JCW WRC. Na de eerste lus heeft Loix een voorsprong van 5,5 seconden bij elkaar gesprokkeld terwijl ook de Nederlander Kuipers in zijn Ford Fiësta WRC blijft aanklampen met een achterstand van 11 seconden. De rest, met op kop de Nederlander De Jong met de Mitsubishi Lancer WRC kijkt reeds aan tegen een achterstand van meer dan een minuut.

Vincent Verschueren vinden we terug op een knappe zevende plaats en hij leidt met zijn VW Polo in S2000, terwijl Princen en Martin een mooie strijd uitvechten voor de leiding in Groep N. Melissa Debackere sluit met de Peugeot 207 de voorlopige top 10 af en is momenteel tweede in S2000 op 16 seconden van de VW Polo van Verschueren.

Foto: Racing Intl. Photgraphy / Degryse



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 27 april 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons