van der Horst

Rally van Wervik: Zege voor Jos Verstappen

Jos Verstappen - Skoda Fabia R2
Jos Verstappen - Skoda Fabia R2
In de 12 Uren van Wervik scoorde Jos Verstappen met de Skoda Fabia R2 de overwinning. Voor de Nederlander, evenals voor de talrijk aanwezige nationale toppers, was deze rally vooral een oefengalop voor de komende Ypres Rally. Voor de rijders die aantraden voor het regionale kampioenschap ging het vooral om het rapen van kostbare punten.
De wedstrijd ging spannend van start. Davy Vanneste opende met de Hyundai i20 de score met de snelste tijd op KP1 maar zag onmiddellijk Jos Verstappen reageren. Daarna werd het haasje-over spelen want Vanneste en Verstappen lieten slag om slinger de beste tijden noteren op de proeven. Alleen... waren de happen die Jos “The Boss” nam in de tijden, groter dan die van Vanneste. De lokale held zag zich steeds iets verder terugzakken en maakte al in de tweede lus de rekening, Jos Verstappen was te sterk. Kwam daar dan nog bij dat ook Freddy Loix, met de gloednieuwe Toyota Yaris R2 en Pieter Tsjoen in het corijderszitje, geregeld ook zijn scratch kwam meepikken en dat Bernd Casier zich met de Skoda Fabia RS R2 kwam mengen in de strijd om de podiumplaatsen. Het leidde uiteindelijk tot een duidelijke zege voor Jos Verstappen en Renaud Jamoul met de Skoda, voor Vanneste met de Hyundai en Casier met de Fabia. Prachtige wedstrijd ook van Kurt Boone, die met Pieter Vyncke op de Mitsubishi Lancer Evo X aan de voet van het podium strandde maar wel een horde Porsches, aangevoerd door Monnens en de Skoda Fabia van Hodenius achter zich hield.

Bij de Historics was de vraag hoe Paul Lietaer met de Ford Escort RS zou presteren. De “Polle” ging er meteen met zevenmijlslaarzen vandoor en beende weg van een snelle Bram Fonteyne op de Volvo en een ontketende Victorien Heuninck op BMW M3. Tot...in de derde proef er problemen kwamen met de stuurinrichting. Tijd- en positieverlies voor Lietaer die Heuninck aan de leiding zag gaan voor Fonteyne. Maar wie Lietaer kent weet dat opgeven niet aan de orde is. “The Best of the West” herpakte zich in de daaropvolgende proeven en vanaf de derde passage op Geluwe, deed hij weer gewoon mee voor de snelste tijden. Die pakte hij ook in de daaropvolgende vijf proeven (!) en dat bracht hem opnieuw op... een tweede plaats. Maar de vogel was natuurlijk gevlogen, Heuninck won Wervik bij de Historics. Kijken we dan nog even naar de Div 1-2, waar Stefaan T’Joens en Greet Passchyn er een demonstratierit van maakten met de gebrideerde Evo X. Twaalf opeenvolgende besttijden in twaalf proeven, alsjeblieft! Dat leverde uiteraard de zege op, voor de Renault Clio’s van Derez-Vroman en Boutte-Liefooghe. Voor het VAS kampioenschap is de volgende afspraak de TBR Rally, begin juli, maar eerst kijkt rallyminnend België en Vlaanderen natuurlijk uit naar de niet te missen Ypres Rally.

Persbericht VAS Dynamiek



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 20 juni 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons