van der Horst

Salzburgring: Franco Girolami en Ruben Volt verdelen de zeges

Ruben Volt - ALM Motorsport Honda Civic Type R TCR
Ruben Volt - ALM Motorsport Honda Civic Type R TCR
Na de halte in Zolder trok de TCR Europe-karavaan richting het zuidoosten, naar Oostenrijk. Daar fungeerde de Salzburgring als decor voor een evenement dat met veel enthousiasme werd ontvangen. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Franco Girolami in een Monlau Compétition CUPRA. De tweede race werd tijdelijk stilgelegd maar uiteindelijk bolde de ALM Motorsport Honda van Ruben Volt als winnaar over de finish.
Franco Girolami - Monlau Competition CUPRA Léon VZ TCR
Franco Girolami - Monlau Competition CUPRA Léon VZ TCR
Het weer in Oostenrijk was verraderlijk, met een opdrogende baan, wat resulteerde in uiteenlopende strategische keuzes. Een rijder die de juiste beslissingen nam, was Girolami. De Argentijn vertrok vanaf polepositie en moest vooral zien af te rekenen met zijn landgenoot Ignacio Montenegro (ALM Motorsport Honda). Montenegro slaagde er zelfs in om even de leiding over te nemen, maar Girolami wist deze een paar bochten later alweer terug te pakken én te behouden. Ook de strijd om de derde plaats was intens, maar uiteindelijk mocht Volt op het laagste podiumtrapje postvatten. Onze landgenoot Giovanni Scamardi (SP Competition) eindigde als tiende.

Scamardi mocht voor  race twee vanaf poleposition starten, maar lang kon hij die positie niet vasthouden. Al snel werd hij voorbijgesneld door Volt, die vervolgens de leiding behield. Naarmate de race vorderde, zakte onze landgenoot verder weg. Halverwege werd de race evenwel stilgelegd na een zware crash van Rubén Férnandez (GOAT Racing Honda). Bij de herneming wist Volt zijn positie vast te houden, met zijn teamgenoot Levente Losonczy op de tweede plaats en Aurélien Comte (SP Competition) op plek drie. Scamardi finishte uiteindelijk als vijfde.

Foto's: TCR Europe



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR Europe op dinsdag 4 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Salzburgring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons