van der Horst

Sardinië: Ogier leidt na openingsdag

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier leidt na de openingsdag in de Rally van Sardinië. Dat is reeds de zesde manche van het WRC. Thierry Neuville is voorlopig vijfde.
  • Dreamdrive
Thierry Neuville (Hyundai) pakte donderdagochtend nog de snelste tijd op de shakedown, maar deze middag had de Belg geen schijn van kans als wegopener. De Belg keek al snel aan tegen een achterstand van zowat een halve minuut. Hij vocht op de slotproef nog terug, maar kocht daar weinig mee. Gelukkig deed zijn dichtste concurrent in de WK-tussenstand Elfyn Evans niet veel beter. De Welshman is pas zesdde en volgt al op bijna een halve minuut van de vijfde stek van Neuville.

Neuville blijft wel netjes in het peloton met sterke slotchrono. Hij volgt op amper drie tellen van de podiumstek van Dani Sordo (Hyundai) en op twee seconden van de vierde plaats van Takamoto Katsuta (Toyota).

Vooraan kregen we een duel tussen Sébastien Ogier (Toyota) en Ott Tänak (Hyundai). De Fransman trekt voorlopig aan het langste eind en leidt met 4.5 seconden op Tänak.

In WRC2 staat er geen maat op Sami Pajari. Pierre-Louis Loubet is tweede op 18.3 seconden.

Morgen volgt een loodzware dag van acht proeven zonder service. Adrien Fourmaux (Ford) zal dan de weg openen. De Fransman viel uit met een elektrisch probleem. Neuville mag als vierde de baan en zal dus beter zijn kansen kunnen verdedigen dan vandaag.

Foto: Toyota Gazoo Racing

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 31 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons