van der Horst

Spa: Belgen maken het weekend goed met overwinningen

CMR - Ginetta G56 GT4
CMR - Ginetta G56 GT4
Na een dramatische eerste race op zaterdag, wisten onze landgenoten het zondag beter te doen in de Championnat FFSA GT. Ondanks een mindere eerste helft van Frédéric Bouvy in de CMR Ginetta, heeft Ulysse de Pauw zijn fout van gisteren helemaal rechtgezet door te winnen. Ook Stéphane Auriacombe en Stéphane Lémeret wisten uit de problemen te blijven met hun CMR Alpine, waardoor het duo als zesde eindigde en zo de overwinning in de Am-klasse binnenhaalde.
  • Dreamdrive
Start 2024 FFSA GT SRO Speedweek Race 2
Start 2024 FFSA GT SRO Speedweek Race 2
De start van Bouvy en Auriacombe was niet direct goed. Terwijl Bouvy gisteren nog een mooie race wist te rijden om de tiende plaats uit de brand te slepen, geraakte hij vandaag niet weg uit het pak. Dat terwijl de winnaar van gisteren, Grégory Guilvert in de Schumacher CLRT Alpine, het tempo bepaalde. Maar bij de pitstops nam de Elite Motorsport with Entire Race Engineering McLaren het roer over. Alleen kon deze na een safety car die positie niet vasthouden.

CSA Racing - Audi R8 LMS GT4
CSA Racing - Audi R8 LMS GT4
Gaël Castelli wilde in de CSA Racing Audi de gemiste overwinning van gisteren pakken, en nam de leiding over, maar dat was buiten een ijzersterke de Pauw gerekend. Onze jonge landgenoot plakte op de Audi en het werd nog interessanter toen Castelli een penalty van vijf seconden kreeg vanwege het meermaals overschrijden van de tracklimieten. Castelli kwam als eerste over de meet, maar de Pauw lag zes tienden achter en mocht de overwinning claimen. Guilvert en Laurent Hurgon eindigden als derde.

CMR - Alpine A110 GT4
CMR - Alpine A110 GT4
Hetzelfde verhaal bij Auriacombe, dat niet in het verhaal voorkwam in de eerste helft van de race, maar eens Lémeret aan het stuur zat, liet hij zien dat hij een "amateur" van goudwaarde is. Onze Waalse collega wist zich op te werken naar de zesde plaats, waarbij zij ruim genoeg voorsprong hadden om de Am-klasse te winnen.


Foto's :Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FFSA GT Tour op zondag 23 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting SRO Speedweek.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons