Spa: Dubbel voor LP Racing in GT2

LP Racing - Maserati MC 20 GT2
Leonardo Gorini en Carlo Tamburini hebben met hun LP Racing Maserati MC 20 GT2 in Spa de eerste race voor de GT2 European Series gewonnen. Zij gingen hun teamgenoot Philippe Prette (Maserati MC20 GT2) vooraf. Simon Birch en Thomas Andersen wisten in laatste instantie nog de derde plaats te claimen met hun Razzon-more than racing KTM X-Bow GT2. Gorini en Tamburini lopen alzo verder uit in de tussenstand van het kampioenschap.
Motorsport 98 - Mercedes-AMG GT2
Alexandre Leroy (TFT Racing Maserati MC20 GT2) vertrok van op de pole en had lang zicht op een podiumplaats maar viel op het einde van de race nog terug naar de vijfde plaats achter de MZR Motorsportzentrum Ried KTM X-Bow GT2 van Martin Koch en Reinhard Kofler. Niettegenstaande een incidentje in de eerste ronde wisten Eric De Doncker en Loris Hezemans (Motorsport 98 Mercedes-AMG GT2) nog als zesde te finishen en vierde in de ProAm klasse. In de Am klasse was de zege voor Prette die tweede algemeen werd. De debuterende CMR Ginetta G56 GTX van Lawrence Tomlinson werd tiende, Alfredo Hernandez Ortega werd tiende in een Lamborghini Huracan Super Trofeo van BDR Compétition by Grupo Prom.

Foto's: Niels Vaeck