van der Horst

Spa: Elite Motorsport pakt felbevochten overwinning

Elite Motorsport - McLaren Artura GT4
Elite Motorsport - McLaren Artura GT4
Laat in de avond mocht ook de GT4 European Series opdraven in Spa-Francorchamps. 55 wagens namen de start en na een uur racen kwam de Elite Motorsport McLaren van Josh Rattican en Tom Lebbon als beste uit de bus. De gele Britse bolide mocht vanaf pole starten, maar kreeg de overwinning niet cadeau. Beste Belg was Benjamin Lessennes, die samen met Ricardo van der Ende in de L'Espace Bienvenue BMW op de vijfde plek eindigde. Stéphane Lémeret wist op het podium te eindigen in de AM-klasse.
Team Floral-Vanspringel - Ford Mustang GT4
Team Floral-Vanspringel - Ford Mustang GT4
Met een veld van deze omvang heb één zekerheid: veel neutralisaties. Dit was ook ditmaal het geval. De eerste wedstrijdhelft kende verschillende incidenten, wat leidde tot meerdere verlengingen en uitstel van de pitstops. Maar eens de pitstops waren afgewerkt, kregen we een mooi duel tussen Tom Lebbon en Robert Consani in de Team Speedcar Audi. De Fransman wist de leiding te nemen, maar kon niet verhinderen dat de Brit hem terug voorbij schoot en zo een verdiende overwinning behaalde. Consani en zijn teamgenoot Benjamin Lariche moesten genoegen nemen met de tweede plaats, terwijl Hugo Sasse en Raphael Rennhofer in de PROSport Racing Aston Martin als derde over de finish kwamen.

CMR - Ginetta G56 Evo
CMR - Ginetta G56 Evo
Bij de Belgen was Benjamin Lessennes de beste in de eindstand. Ondanks dat onze landgenoot het niet makkelijk had, was het vooral zijn teamgenoot Ricardo van der Ende die zich in zijn stint door het verkeer manoeuvreerde en op de vijfde plek eindigde. Ook Stéphane Lémeret kende een geslaagde avond. Samen met Ethan Gialdini piloteerde hij de CMR Ginetta naar een twaalfde plek algemeen, wat goed was voor de tweede plaats in de AM-klasse. Nathan Vanspringel en Nico Verdonck eindigden als 25ste algemeen in de debuterende Team Floral-Vanspringel Ford, terwijl Mathieu Detry en Fabian Duffieux als 34ste werden geklasseerd. Tot slot moesten Florian van Dooren en Quentin Denis in de Team Speedcar Audi opgeven.

Foto's: GT4 European Series



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons