van der Horst

Spa Euro Race: BMW M6 GT3 van Jansen/Poland snelste in kwalificatie Supercar Challenge

Mex Jansen/Jordin Poland - BMW M6 GT3
Mex Jansen/Jordin Poland - BMW M6 GT3
De Supercar Challenge werkte zaterdagmorgen de kwalificatie af die de grid voor beide races in Spa-Francorchamps bepalen. Lange tijd leek het er op dat de beide Revolution Race Cars bovenaan zouden eindigen maar in de slotfade van de sessie zette de BMW M6 GT3 van Mex Jansen en Jordin Poland een ronde in 2:45.057 neer, goed voor de pole in de wedstrijd van zaterdagnamiddag.
Ron Fletcher - Revolution 500 Evo
Ron Fletcher - Revolution 500 Evo
De BMW M6 GT3 van Mex Jansen en Jordin Poland mag dus vooraan op de grid plaats nemen. De tweede chrono ging naar de Revolution van Ron Fletcher in 2:46.224 terwijl de gelijkaardige wagen van James Abbott goed was voor de derde tijd in 2:47.109. Jack Fabby zette zijn Praga R1 op de vierde plaats net voor de fraaie BMW M4 GT3 van Wijsman.

Valentijn Greven/Max Tubben - BMW M4 GT4
Valentijn Greven/Max Tubben - BMW M4 GT4
De zesde chrono was voor de BMW M4 GT4 van Valentijn Greven en Max Tubben, waarmee de wagen de pole pakte in de Supersport divisie. Mila Teekens en Henri Greven (BMW M235i) waren dan weer de snelste in de sportdivisie waar de Traxx Racing Renault Alpine van Voet/van den Broeck goed was voor de vierde tijd. Dezelfde wagens zullen ook vooraan starten in de tweede race op zondag.


Nagy Kabaz - Radical RXC
Nagy Kabaz - Radical RXC
Bij de Radical’s was de Domec Radical RXC van Nagy Kabaz de snelste voor de Radical SR3 van Patrick Engelen die ook al uitkomt onder de vlag van het Domec team. Ook nu weer speelt het weer een belangrijke rol en de ganse kwalificatie dienden de deelnemers af te rekenen met een vochtige piste, vooral in het begin van de sessie. Kort voor het einde van de kwalificatie ging Richard Meester met zijn Renault Clio nog in de banden, waarna de rode vlag werd bovengehaald en de sessie niet meer hervat werd.

Foto's: Niels Vaeck

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 1 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons