Spa Euro Race: Jansen/Poland winnen opnieuw – tweede klassezege voor Traxx Racing

Mex Jansen/Jordin Poland - BMW M6 GT3
We kregen zondag voor de tweede wedstrijd van de Supercar Challenge op het circuit van Spa-Francorchamps dezelfde winnaars als op zaterdag met Mex Jansen en Jordin Poland met hun BMW M6 GT3 als algemene winnaars. Zij haalden het voor de Revolution 427 van Abbott/Redwood. De Praga R1 van Jack Fabby/Shane Kelly toonde zich eerst de snelste wagen op de piste, maar moest al vroeg in de wedstrijd de strijd staken met technische problemen. Chris Voet en Bart van den Broeck reden met hun Alpine A110 naar een tweede zege op rij in de Sport divisie.
James Abbott/Nigel Redwood - Revolution 427
In de eerste ronde vochten Poland en Fabby om de koppositie en net wanneer de Praga de overhand leek behaald te hebben moest de wagen hevig rokend naar de kant. Jansen nam het stuur over van Poland en was op weg naar de zege wanneer de wedstrijd onderbroken werd met code rood na een aanrijding tussen enkele wagens. De herstart gebeurde achter de safety car en op dat moment kreeg de leidende BMW het bericht om een drive through uit te voeren wegens een te korte pitstop. Maar niettegenstaande deze straf behield de BMW de koppositie en won voor de Revolutions van Abbott/Redwood en Ron Fletcher.

Chris Voet/Bart van den Broeck - Traxx Racing Alpine A110
Daarachter pakte de Cupra TCR van Laurens de Wit/Fabian Schoonhoven de vierde plaats en werd zo voor de tweede maal winnaar in de Supersport divisie. Nagy Kabaz (DOMEC Radical RXC) kwam als vijfde over de lijn en ook hij werd een dubbele winnaar in zijn klasse van de Radicals. Yardy Hoogwerf kon met de Team VDB Cupra TCR ditmaal de wedstrijd volmaken en eindigde mooi zesde algemeen en tweede in de Supersport divisie. Ook Chris Voet en Bart van den Broeck (Traxx Racing Alpine A110 Cup) mochten voor de tweede maal op rij op het hoogste podiumtrapje plaats nemen, zij waren opnieuw de besten in de Sport divisie.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 2 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.