van der Horst

Spa Euro Race: Zege voor Jansen/Poland – klassezege voor Traxx Racing

Chris Voet/Bart van den Broeck - Traxx Racing Alpine A110
Chris Voet/Bart van den Broeck - Traxx Racing Alpine A110
Het duo Mex Jansen/Jordin Poland heeft de eerste race van de Supercar Challenge in het kader van de Spa Euro Race gewonnen. Nochtans was de Praga R1 van Jack Fabby/Shane Kelly de snelste wagen op de piste en kwam ook als eerste onder finishvlag door, maar een penalty voor een te vroege pitstop wierp het Engelse duo terug naar de tweede plaats. Na een spannende strijd wonnen Chris Voet en Bart van den Broeck de Sport divisie. Bij de Radical’s behaalde Domec Racing de dubbel.
  • St. Paul
Jack Fabby/Shane Kelly - VR Motorsport Praga R1
Jack Fabby/Shane Kelly - VR Motorsport Praga R1
Mex Jansen nam bij de start de kop gevolgd door Shane Kelly en Ron Fletcher (Revolution). Maar lang kon de Nederlander niet weerstaan aan de Praga die ook als eerste de pitstraat indook voor de rijderswissel. Jack Fabby nam het stuur over van de Praga en alhoewel Poland de achterstand nog wat kon verkleinen kwam de zege van de Praga niet in gevaar tot de beslissing viel om de wagen te bestraffen. Fletcher pakte de derde plaats gevolgd door de Revolution 427 van Abbott/Redwood. Laurens de Wit/Fabian Schoonhoven (Cupra TCR) sloten de top vijf af en waren tevens primus in de Supersport divisie.
 
Patrick Engelen - DOMEC Radical SR3
Patrick Engelen - DOMEC Radical SR3
Berry van Elk (BMW M2) pakte zesde plaats met achter hem de beide DOMEC Radical’s met Nagy Kabaz voor Patrick Engelen. Wie de zege zou pakken in de Sport divisie bleef lang spannend maar uiteindelijk wisten Chris Voet en Bart van den Broeck (Traxx Racing Alpine A110 Cup) het laken naar zich toe te trekken. Zij werden gevolgd door de Renault Clio van Rob Nieman. Steven Teirlinck eindigde samen met Priscilla Speelman (Emergo Racing pb JWR VW Golf GTI TCR) als negende algemeen en derde in de Supersport divisie. Yardy Hoogwerf vertrok met de Team VDB Cupra TCR van uit de pitstraat en moest na acht ronden de handdoek in de ring werpen.

Foto's: Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 1 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons