van der Horst

Spa: Rampzalige race voor de Belgen in het FFSA GT4

Stéphane Lémeret versus Ulysse de Pauw
Stéphane Lémeret versus Ulysse de Pauw
Er staan niet bijzonder veel Belgen aan de start van het FFSA GT4 kampioenschap. Er is Stéphane Lémeret die uitkomt op een Alpine van CMR en voor de race in Spa vervoegden Ulysse de Pauw en Fred Bouvy hem bij het team maar op een Ginetta G56 GT4. Vroeg in de eerste race op zaterdag kwam het echter tot een aanrijding tussen drie wagens bij het aansnijden van Les Combes en daarbij waren zowel de Alpine van Lémeret als de Ginetta van onze twee landgenoten betrokken. Voor Lémeret zat de race er op, de Pauw kreeg daarna een drive-through. Uiteindelijk zouden Bouvy en de Pauw nog als tiende finishen.
  • St. Paul
Schumacher CLRT - Alpine A110 GT4
Schumacher CLRT - Alpine A110 GT4
De aanrijding tussen de drie wagens in Les Combes bracht de safety car naar buiten. Laurent Hurgon en Grégory Guilvert reden daarna naar de zege met hun Schumacher CLRT Alpine A110 GT4 nadat Pascal Huteau (Schumacher CLRT Alpine A110), die even het heft in handen had genomen, van de baan ging. Gaël Castelli en Rodolphe Wallgren (CSA Audi R8 LMS GT4) pakten de tweede plaats voor Thomas Laurent/Noam Abramczyk (AV Racing Porsche 718 Cayman GT4).

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zaterdag 22 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting SRO Speedweek.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons