van der Horst

Spa Speedweek: Podium voor Benjamin Paque in de Porsche Carrera Cup France

Benjamin Paque - TFT Racing
Benjamin Paque - TFT Racing
De Porsche Carrera Cup France kwam dit weekend in actie op het circuit van Spa-Francorchamps in het kader van de SRO Speedweek. Twee races werden er betwist die beiden gewonnen werden door Alessandro Ghiretti (Schumacher CLRT). Benjamin Paque die in het Franse kampioenschap rijdt voor TFT Racing, kwam tweemaal als derde over de finishlijn. Spijtig kreeg hij in de tweede race 5 seconden straftijd voor het niet respecteren van de track limits, wat hem deed terugvallen naar de achtste plaats.
Alessandro Ghiretti - Schumacher CLRT
Alessandro Ghiretti - Schumacher CLRT
Er viel niets te beginnen tegen Alessandro Ghiretti in Spa-Francorchamps, telkens vertrokken van op de pole domineerde hij beide races van de Porsche Carrera Cup France. Benjamin Paque had lange tijd de tweede positie in handen maar moest die in de laatste ronde van de race afgeven aan Dylan Pereira (Martinet by Alméras). Paque werd wel derde algemeen.

Alexandre Leroy - TFT Racing
Alexandre Leroy - TFT Racing
Al na de eerste ronde in race 2 kwam de safety car de piste op nadat drie wagens elkaar raakten in Combes. Na de herstart reed Ghiretti weg van de concurrentie en won opnieuw. Pereira had zicht op de tweede plaats maar een klapband maakte een einde aan zijn race. Paul Cauhaupé (CLRT Schumacher) werd alzo tweede voor Paque, maar deze laatste moest zijn podiumplaats afstaan aan Mathys Jaubert (Martinet by Alméras). Onze andere landgenoot, Alexandre Leroy (TFT Racing), eindigde respectievelijk vijftiende en veertiende, wat goed was voor een vijfde en vierde plek bij de Am's en dus net naast het podium.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 23 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting SRO Speedweek.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons