van der Horst

SRO Speedweek: 2 Seas Motorsport start morgen vanaf pole

2 Seas Motorsport - Mercedes-AMG GT3 Evo
2 Seas Motorsport - Mercedes-AMG GT3 Evo
Tijdens de kwalificaties van de SRO Speedweek voor het British GT was het de 2 Seas Motorsport Mercedes van Maximilian Götz en Kevin Tse die de pole bemachtigde. Hoewel de snelste tijd van de sessie door Rob Collard werd neergezet, was het Götz die bij de Pro's de snelste tijd zonder problemen wist te noteren. Hierdoor versloegen zij het vader en zoon duo Collard in de Barwell Motorsport Lamborghini en verzekerden ze zich van de pole position.
Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo2
Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo2
Ook Rob Collard heeft moeten knokken om de snelste tijd bij de amateurs in het veld. Origineel was het zelfs Giacomo Petrobelli (Blackthorn Aston Martin) die de toon zette, maar hij kon niet verhinderen dat de voormalige BTCC-piloot onder zijn tijd ging. In de tweede ronde waren alle ogen gericht op zoon Ricky Collard, maar vanaf het begin trok Götz het laken naar zich toe. Teamgenoot van Petrobelli, Jonny Adam, wilde zich ook graag mengen in de strijd om de pole en wist zelfs naar de tweede plaats op te klimmen. Helaas maakte Adam een spin in de Pif-Paf en parkeerde zijn wagen uiteindelijk op de kerbs in de laatste minuten van de sessie. Niemand kon daardoor zijn tijd verbeteren en omdat Adam uitstapte, werd zijn beste tijd geschrapt, waardoor Ricky Collard toch de tweede plaats kon bemachtigen. Adam en Petrobelli starten als derde.

DTO Motorsport - Ginetta G56 GT4
DTO Motorsport - Ginetta G56 GT4
Bij de GT4's was het een compleet ander verhaal. Tijdens de eerste kwalificatieronde ging het halverwege mis voor de Century Motorsport BMW van Ravi Ramyead. De wagen crashte stevig op de Raidillon, waardoor de sessie stilgelegd moest worden. Omdat er ook medische assistentie nodig was en er reparaties diende uitgevoerd worden, besloot de wedstrijdleiding de kwalificaties te staken en terug te grijpen naar de Pre-Qualifying sessie van de middag. Daaruit kwam de DTO Motorsport Ginetta van Freddie Tomlinson en Stuart Middleton als beste uit de bus. Zij krijgen naast hen op de startgrid de Forsetti Motorsport Aston Martin van Marc Warren en Will Orton.

Nu is het afwachten tot de race, die morgen om 13 uur van start gaat. U kunt deze live volgen op het YouTube-kanaal van GT World.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op zaterdag 22 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting SRO Speedweek.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons