van der Horst

SRO Speedweek: Een stevig weekend in aanloop richting de 24 Hours of Spa

WPI Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
WPI Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Terwijl de Belcar Series dit weekend in Zolder hun tweede wedstrijd van het seizoen afwerkt, wordt in Spa-Francorchamps het startschot gegeven voor tien dagen feest in de aanloop naar het centennium van de CrowdStrike 24 Hours of Spa. Na een jaar afwezigheid staat de Spa Speedweek terug op het programma en men kan rekenen op een mooie reeks wedstrijden. Zes kampioenschappen zakken af richting de Ardennen, waarbij British GT en Championnat de France FFSA GT de blikvangers zullen zijn. Wel zijn er opvallend weinig Belgen van de partij.
  • LTF
Century Motorsport - BMW M4 GT3
Century Motorsport - BMW M4 GT3
Het British GT pakt de draad weer op in Spa na een jaar afwezigheid. Vorig jaar trok men naar Portimão voor de enige buitenlandse ronde, maar dit jaar keert men terug naar de Ardennen. Wat betreft het aantal deelnemers wordt er zeker niet geklaagd: 38 bolides verdeeld over twee klassen. De GT3's zijn iets talrijker dan de GT4's, maar het zijn vooral rijdersnamen die de aandacht trekken. Zo zullen Raffaele Marciello, Phil Keen, Maximilian Götz en Jonny Adam al een week eerder naar Spa afzakken speciaal om deze wedstrijd te rijden. Daarnaast is de variatie van merken in beide klassen opmerkelijk.

Start 2022 GT4 France Spa Race 2
Start 2022 GT4 France Spa Race 2
Ook het Championnat de France FFSA GT keert na een jaar afwezigheid terug naar Spa. Hier zullen 24 GT4's twee races van een uur rijden. Bovendien vinden we hier ook de eerste Belgen terug. Stéphane Lémeret neemt deel in een CMR Alpine, terwijl Frédéric Bouvy en Ulysse de Pauw starten met een Ginetta G56 GT4, volgens onze Waalse collega's van SpeedactionTV eveneens van CMR. Toevallig waren deze laatste twee ook wee jaar geleden aanwezig bij de Speedweek, toen met een Mercedes in het Brits GT-kampioenschap.

Trophée Mitjet 2L Nord Europe @ Circuit Zolder
Trophée Mitjet 2L Nord Europe @ Circuit Zolder
De overige landgenoten komen uit in drie van de andere vier kampioenschappen. Benjamin Paque start voor de tweede keer dit seizoen met de Porsche 911 GT3 Cup (992) in Spa-Francorchamps, deze keer in het kader van de Porsche Carrera Cup France. Dit kampioenschap werkt twee races af. In het Frans F4-kampioenschap is Yani Stevenheydens de Belgische vertegenwoordiger. Onze jonge landgenoot kijkt met serieuze verwachtingen naar zijn thuisrace uit, aangezien hij momenteel tweede staat in het kampioenschap. Tot slot nemen André en Guillaume Patze deel aan de Mitjet France en Mitjet Nord-Europe. Tot slot is er het Championnat de France FFSA TC. Daar zal Armand Fumal starten ter voorbereiding van de 24 Hours of Spa.

Drie dagen lang zullen de motoren brullen op het circuit. En om alvast een voorproefje te krijgen van de 24 Hours of Spa, eindigt de laatste race op zaterdag pas om 21:20 uur. Maar het belangrijkste van het weekend: gratis toegang voor de bezoekers. Als u een uitstapje naar de Ardennen overweegt, is dit zeker een optie om te overwegen.

Foto's: Thomas Smets - Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op woensdag 19 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting SRO Speedweek.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons