van der Horst

Trophée Andros: Panis, Tambay en Belgian Audi Club Team WRT op het podium

Olivier Panis - Jean-Baptiste Dubourg - Toomas Heikkinen
Olivier Panis - Jean-Baptiste Dubourg - Toomas Heikkinen
Bij de derde manche van de Trophée Andros 2016, die op Alpe d'Huez gereden werd, kon het Belgian Audi Club Team WRT nog eens proeven van het podium. Vrijdag pakte Olivier Panis een mooie tweede plaats in Elite Pro, 's anderendaags mocht Adrien Tambay als derde op het podium. Bij de piloten in de categorie Elite was deze manche er echter een om snel te vergeten, met een 5e plaats als beste resultaat voor Lionel Daziano.
Afgelopen weekend werd in topsportoord Alpe d'Huez de derde manche van de Trophée Andros 2016 gereden. Na een moeilijke passage in Andorra wilde het Belgian Audi Club Team WRT graag voor de eindejaarsstop nog een sterk resultaat neerzetten. Missie geslaagd!

Audi A1 Quattro Trophée Andros
Audi A1 Quattro Trophée Andros
"Als we de balans van deze manche opmaken voor onze piloten in Elite Pro, is die eerder positief", klinkt een tevreden teammanager Pierre Arnaud. "De omstandigheden waren nochtans niet eenvoudig. Het dunne laagje kunstsneeuw dat door de organisatoren was aangebracht, was al snel weer verdwenen. Daardoor reden we op het asfalt, wat een heel andere afstelling van de wagen vereist en de banden sneller doet slijten. Olivier Panis en Adrien Tambay vonden echter snel hun ritme en reden constant voorin. Helaas was het iets moeilijker voor onze twee piloten in Elite, Lionel Daziano en Bérénice Demoustier, die zich in deze omgeving zonder ijs en sneeuw een pak minder thuis voelden..."

Vrijdag liet Olivier Panis in de eerste kwalificatiesessie in Elite Pro de beste tijd optekenen. In de tweede sessie ging het er echter sneller aan toe, en dus pakte de regerende vicekampioen in het gecumuleerde klassement de tweede plaats. In de finale was Olivier Panis wellicht sneller dan de leider, Jean-Baptiste Dubourg, maar hij verkoos om geen risico te nemen en zo de punten van de tweede plaats veilig te stellen. Met een constante 4e plaats voor Adrien Tambay, zowel in de sessies als in de finale, was de eerste dag eerder positief.

's Anderendaags waren Adrien Tambay en Olivier Panis opnieuw op post en eindigden ze elk om beurt als 2e in de kwalificatiesessies. Daardoor plaatsten de beide Audi's A1 quattro zich op de 3e en 4e plaats in de tussenstand en behaalden ze kostbare punten. Het was ook vanop die posities dat ze aan de finale begonnen, een finale waarin Olivier zijn Adrien dubbelde. Toch was het de Audi DTM-piloot die in het klassement van de dag net voor zijn teamgenoot eindigde en zo op de laagste trede van het podium mocht plaatsnemen.

Net voor de eindejaarsstop staat Adrien in het voorlopige klassement van het kampioenschap op de 4e plaats, terwijl Olivier de 7e stek bekleedt.

Lionel Daziano - Audi A1 Quattro
Lionel Daziano - Audi A1 Quattro
In de categorie Elite kende regerend kampioen Lionel Daziano geen makkelijk weekend. Na een 6e plaats op vrijdag kon hij de volgende dag één plaats opschuiven. Bérénice Demoustier eindigde vrijdag op de 11e plaats. Met een 10e plaats in de kwalificaties op zaterdag hoopte ze haar positie te verbeteren, maar na een aanrijding in de finale eindigde ze uiteindelijk als 12e.


In de voorlopige tussenstand van het kampioenschap staat Lionel Daziano op de 5e plaats, Bérénice is 9e. Die posities hopen beiden teamgenoten na de stop in januari te verbeteren.
"In tegenstelling tot het weekend in Andorra kenden we deze keer een manche zonder al te grote zorgen", verklaart Pierre Arnaud. "We hebben dit jaar nog niet gewonnen in Elite Pro, maar we zitten voorin en hebben zeker het potentieel... voldoende om het hele team te motiveren voor de eindejaarsstop. De moraal is dus uitstekend om 2016 te beginnen in Isola 2000, op 8 en 9 januari!"

Belgian Audi Club Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 21 december 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons