van der Horst

Trophée Andros: Ook in Super Besse waren de prestaties op de afspraak

Olivier Panis - WRT Audi A1 Quattro
Olivier Panis - WRT Audi A1 Quattro
Tijdens de enige manche van de Trophée Andros, in Super Besse, waarin tijdens het weekend slechts een wedstrijd werd afgewerkt, loodsten de piloten uitkomend in de Elite Pro-klasse het Belgian Audi Club Team WRT opnieuw naar het podium. In Auvergne speelde het gebrek aan sneeuw de vertegenwoordigers bij de Elite, Lionel Daziano en Bérénice Demoustier dan weer heel wat meer parten.
Opnieuw wachtten in de buurt van Clermont-Ferrand de deelnemers aan de Andros Trophée moeilijke weersomstandigheden: de vrije trainingen, normaal op vrijdag, werden uitgesteld naar zaterdag en de meeste piloten beperkten zich tot het verkennen van de vrijwel ijsloze piste. Anderen opteerden dan weer hun banden te sparen voor het vervolg van de meeting.

Audi A1 Quattro Trophée Andros
Audi A1 Quattro Trophée Andros
Wat er ook mag van zijn, geen reden voor de troepen van het Belgian Audi Club Team WRT om de schouders te laten hangen: vertrokken met het mes tussen de tanden realiseerde Olivier Panis (Elite Pro) drie toptijden, goed voor de eerste plaats voor Franck Lagorce en… Adrien Tambay die op nauwelijks vijf honderdste van een seconde strandde van de 2de plaats! In Q2, lukte Adrien hierin dan weer wel, hoewel er zeker meer had ingezeten na de schuiver van Jean-Baptiste Dubourg. Omdat Olivier in de eerste sessie wat te veel van zijn spijkerbanden had gevergd, miste hij te veel grip en gleed weg naar een 7de plaats. Na het samenvoegen van de tijden uit de twee kwalificatierondes, eindigden de voormalige F1-piloot en de Audi DTM-piloot respectievelijk op een 2de en 3de plaats in het algemeen klassement, meteen ook hun startpositie voor de enige finale van het weekend.

Enkele uren later, verschenen dan de twaalf concurrenten in de categorie Elite Pro klaar aan de start van de finale op een doorweekte piste. Op de 800 meter lange, geasfalteerde ondergrond lieten de Audirijders hun ervaring spreken en deden de wedstrijd achter Jean-Philippe Dayraut ontploffen. Jammer genoeg en ondanks een aanhoudende druk op de poleman van de dag, waren zes rondjes niet voldoende om een Audi A1 quattro aan een zege te helpen. Opnieuw moesten de ambassadeurs van het Belgian Audi Club Team WRT vrede nemen met de twee meest onverdienstelijke podiumplaatsen. Een zelfde lot was hen trouwens beschoren in het eindklassement van het weekend. Dankzij een snelste rondetijd tijdens de race, wist Adrien Tambay nog een extra puntje mee te graaien en consolideert zo zijn 3de plaats in het kampioenschap en dit met nog twee wedstrijden voor de boeg.

In de Elite-klasse kende het team opnieuw weinig geluk. Na zich als 5de te hebben gekwalificeerd, werd titelhouder Lionel Daziano in de race zelf het slachtoffer van een kleine tik met een 6de plaats algemeen als gevolg. Dérénice Demoustier, in de problemen gekomen tijdens de kwalificaties, kon de laatste plaats in het algemeen klassement dan weer niet vermijden ondanks een mooie 3de plek in haar finale.

Het was algemeen gesproken een positief weekend”, aldus Pierre Arnaud, teammanager. “Dit keer was de zege echt niet veraf en het lag zeker niet aan de prestaties maar het ontbrak ons gewoon aan wat geluk. Ondanks het feit dat Oliviers startplaats in Q1 niet ideaal was, schudde hij drie toptijden uit zijn mouw, waarna hij zijn goede vorm bevestigde met een 2de plaats in de race. Ook Adrien deed het een hele dag lang uitstekend, waardoor hij in de tussenstand van de Trophée Andros nog volop in de running blijft. Er rest ons enkel nog de twee manches inSaint-Dié-des-Vosges, om eindelijk eens de zege te pakken”

Een finale met Olivier Panis… alsof u er zelf bij was !
Dankzij de technologie van 360° camerabeelden, bieden we u de gelegenheid om aan de zijde van Olivier Panis de prachtige omloop van Lans-en-Vercors te ontdekken. De piloot van het Belgian Audi Club Team WRT neemt u mee aan boord van zijn Audi A1 quattro tijdens de finale van vrijdagavond.  Maak gebruik van de pijltjes links bovenaan het scherm om te kijken vanuit een andere invalshoek. U zal ook getuige zijn van het incident dat hem helaas een pak plaatsen zou kosten…  Een video die zeker de moeite waard is om te ontdekken:  https://www.youtube.com/watch?v=LI-rBdp6dOg

Belgian Audi Club



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 1 februari 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons