van der Horst

Trophée Andros: Tambay en Daziano bezorgen het Belgian Audi Club Team WRT opnieuw twee podiumplaatsen

Podium Isola 2000
Podium Isola 2000
Het tweede seizoensgedeelte van de Trophée Andros begon afgelopen weekend op het circuit van Isola 2000. Met een tweede plaats in de categorie Elite Pro op zaterdagavond zette Adrien Tambay het beste resultaat neer voor het Belgian Audi Club Team WRT, maar ook Lionel Daziano, derde in de Elite-klasse, bezorgde het Belgische team een podiumplaats. Opnieuw was een overwinning niet veraf!
  • De Swert Opticiens
Ook de vierde van zeven weekends in het seizoen 2016 van de Trophée Andros, de race op Isola 2000, werd gekenmerkt door allesbehalve ideale weersomstandigheden. Het te zachte weer op vrijdag zorgde er al snel voor dat het ijs in verschillende bochten verdween. De regen op zaterdag deed het witte sneeuwtapijt nog sneller verdwijnen, waardoor de deelnemers eerder een race in het water reden.

"Deze te zachte winter maakt het ons absoluut niet gemakkelijk", klonk een ontgoochelde Pierre Arnaud, Team Manager van het Belgian Audi Club Team WRT. "Zodra het asfalt door de sneeuw komt evolueert het circuit sneller dan gewoonlijk en wordt het moeilijker om de juiste afstellingen te vinden, of voor de piloten om het juiste ritme te vinden achter het stuur. Dat is uiteraard voor iedereen het geval, maar het blijft frustrerend..."

Olivier Panis - WRT Audi A1 Quattro
Olivier Panis - WRT Audi A1 Quattro
De eerste kwalificatiesessies op vrijdagavond voldeden niet aan de verwachtingen van het Belgische team. Olivier Panis reed een zeer snelle ronde maar slaagde er niet in om vier - bijna - perfecte rondes te rijden. Hoewel hij twee keer de 3e tijd neerzette in de kwalificaties (en de 3e beste tijd algemeen), viel hij door de specifieke regels van de Trophée Andros in realiteit terug naar een 5e positie in het klassement van de manches. De regerende vicekampioen, vijfde op de startgrid voor de finale, kon die positie behouden en eindigde zo één plaats voor zijn teamgenoot Adrien Tambay, met wie tijdens de eerste race van het weekend strijd had geleverd.

Bij de tweede race op zaterdagmiddag bevestigde Adrien Tambay zijn positieve evolutie in zijn categorie – en tegelijk ook het prestatiepotentieel van de A1 quattro – door in de tweede kwalificatie de snelste chrono te realiseren, waardoor hij in het voorlopige klassement op de tweede plaats kwam. Hoewel hij bij de start in de finale een plaats verloor doordat hij (in tegenstelling tot de poleman) van op een bevroren stuk moest vertrekken, zette hij alles op alles om uiteindelijk als derde te eindigen in deze race. Na optelling van de punten sloot de Audi DTM-piloot zo de dag af met een zeer mooie tweede plaats in race 2. Olivier Panis beleefde een bijzonder moeilijk moment: een foutje in de kwalificaties kwam hem duur te staan, waardoor hij in de finale van op de zesde plaats moest vertrekken. De ex-F1-piloot raakte daarbij betrokken in een aanrijding en moest opgeven. In het dagklassement moest Olivier zo genoegen nemen met een 9e plaats.

Lionel Daziano - Audi A1 Quattro
Lionel Daziano - Audi A1 Quattro
In de categorie Elite leek het scenario voor de piloten van het Belgian Audi Club Team WRT sterk op dat van de Elite Pro-klasse. Op vrijdag raakte Lionel Daziano niet verder dan een 6e plaats in de kwalificaties. En hoewel de regerende kampioen in zijn categorie na de finale een plaats won, beantwoordde dat resultaat niet aan zijn verwachtingen. Op zaterdagmiddag bezorgde een kleine wijziging in de afstelling van zijn wagen de piloot uit de Var opnieuw vertrouwen en slaagde hij er alsnog in om op het onderste trapje van het podium te eindigen. Bérénice Demoustier slaage er met de andere Audi A1 quattro van het team niet in om op de constante evoluerende piste haar ritme te vinden. Na een 11e plaats in de eerste race won ze op zaterdagavond uiteindelijk nog twee plaatsen.

"We waren eens te meer helemaal in de race", verklaart Pierre Arnaud. "Het potentieel is er, maar we slagen er niet in om het helemaal af te maken en zo onze eerste overwinning van het seizoen te pakken. Olivier was zeer snel, maar maakte helaas enkele fouten. Adrien was heel dicht bij een zege op de tweede dag. De weersomstandigheden maken het echter voor alle deelnemers van de Andros moeilijk, en we hopen dan ook op een mooi weekend met ijs van begin tot eind om ons echt te kunnen bewijzen. De volgende afspraak, over twee weken in Lans-à-Vercors, wordt een thuisrace voor Olivier Panis. Daar hopen we uiteraard te kunnen schitteren! Het zou een mooie beloning zijn voor onze mecaniciens, die dit weekend bijzonder hard gewerkt hebben om meer dan eens de wagens te repareren na een aanrijding of contact. Ondanks de incidenten waren onze Audi's A1 steeds weer op tijd klaar, hun inspanningen zijn dan ook meer dan het vermelden waard."

Belgian Audi Club

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 11 januari 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons