van der Horst

Truck GP: Arthur Peters en Kenny Herremans winnen ook de tweede race van het Belcar Endurance Championship in de klasse GTB

Podium Belcar GTB Truck GP
Podium Belcar GTB Truck GP
Ook de tweede opdracht is afgevinkt voor Tip Top rent by NGT Racing. Het team met Arthur Peters en Kenny Herremans achter het stuur van de gloednieuwe Porsche Cayman GT4 RS was goed voor de polepositie en de zege in de klasse GTB tijdens het weekend van de Belgische Truck Grand Prix. Het snelle duo liet zich heel het weekend lang op geen enkele fout betrappen en reed bovendien opnieuw naar een top 10 algemeen. Na de meeting tijdens de Truck Grand Prix is de volgende opdracht voor het duo de derde race van het Belcar Endurance Championship, over amper twee weken en dat op Spa-Francorchamps, met een wedstrijd van 125 minuten.
Tip Top rent by NGT Racing - Porsche Cayman GT4 RS
Tip Top rent by NGT Racing - Porsche Cayman GT4 RS
De nagelnieuwe Porsche Cayman GT4 RS van Tip Top rent by NGT Racing is en blijft een van de aantrekkingspolen van het Belgische uithoudingskampioenschap en de beide rijders lieten de snelle Duitse GT4 uit Weissach ook tijdens de tweede wedstrijd van het seizoen 2024 weer schitteren.
 
Op zaterdag stond naar goede gewoonte de kwalificatie op het menu en de Porsche tikte daar als eerste aan, een prima uitgangspositie voor de race op zondag.
 
Tip Top rent by NGT Racing - Porsche Cayman GT4 RS
Tip Top rent by NGT Racing - Porsche Cayman GT4 RS
De race zelf was er een waarin we zelf heel veel hebben kunnen bijleren”, aldus de jonge Arthur Peters. “We zijn nog bezig met de laatste details van de afstelling van de wagen, want we voelen dat we nog progressie kunnen maken. Sportief was het een wat vreemde wedstrijd, omdat onze grootste concurrent al zeer snel uitgeschakeld werd bij een ongeval waarin ze zelf helemaal geen aandeel hadden. Ik had echt liever heel de race tegen hen gevochten. We komen immers om te racen en dat doe je uiteraard tegen je concurrenten op het asfalt. Ik wens hun een spoedig herstel van de wagen toe, zodat we in Spa-Francorchamps het weer tegen elkaar mogen en kunnen opnemen. Verder ben ik uiterst tevreden over het weekend en ik denk dat we stilaan ook al eens naar de puntenstand mogen kijken. We leiden onze klasse GTB en ook algemeen doen we het zeker niet slecht!
Wij willen dan ook alle partners die dit mede mogelijk maken bedanken en we gaan voor hen in Spa opnieuw dezelfde uitslag nastreven.”
 
De volgende race van het nationale uithoudingskampioenschap vindt op 5 en 6 juli plaats tijdens de meeting van de 25 Uur Fun Cup op het schitterende circuit van Spa-Francorchamps, met een race op zaterdag over een duur van 125 minuten. Het zal meteen de laatste race van het kampioenschap voor de 24 Uur van Zolder eind augustus zijn! Afspraak nu eerst in de Ardennen!

Persbericht Arthur Peters
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 24 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Truck Grand Prix.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons