Truck GP: Belgium Racing Team wint beide races voor de Porsche Sprint Challenge Benelux

Jan Lauryssen - Belgium Racing Team
De kwalificatie als zowel beide wedstrijden van de Porsche Sprint Challenge Benelux op het circuit van Zolder werden afgewerkt op donderdag. Deze tweede manche van de challenge werd gedomineerd door Belgium Racing Team dat naast Michael Cool ook een tweede wagen inzette voor Jan Lauryssen. Deze laatste behaalde de pole voor de twee races, won gemakkelijk de eerste wedstrijd en had waarschijnlijk hetzelfde gedaan in de tweede race moest hij niet de start nemen van uit de pits. Zelfs dan nog finishte hij als tweede achter teamgenoot Michael Cool.
Nicolas Vandierendonck - Q1 Trackracing
Na de start van de eerste race nam Lauryssen direct de leiding, maar teamgenoot bij Belgium Racing Team Michael Cool moest al vroeg in de race naar de kant met aandrijvingsproblemen. Even moest de safety car de baan op wanneer Philippe Wils (Speedlover) naast de baan beland. De wedstrijd kon daarna verder gezet worden zonder problemen en Lauryssen reed al snel weer weg van de concurrentie. Q1 Trackracing piloten Filip Teunkens en Nicolas Vandierendonck en Niels Troost (GP Elite) vochten het onder elkaar uit voor de resterende ereplaatsen. Troost werd uiteindelijk vijfde algemeen en tweede in de 992 klasse terwijl Vandierendonck tweede algemeen werd en de zege pakte in de 992 am klasse voor Teunkens. In de GT4RS klasse stond er geen maat op Mees Muller (PG Motorsport Cayman GT4) die zelfs vierde algemeen werd.

Lauryssen zet de jacht in op de Q1 Trackracing piloten
Opschudding bij de start van de tweede race, Lauryssen ontbreekt op de startgrid en laat Cool alleen starten van op rij 1. In de eerste ronde heerst er chaos in de REA bocht, waar meerdere rijders zich misremmen op een natte plek en rechtdoor schieten, Troost gaat zelfs door de grindbak en zal geen aanspraak meer maken op een ereplaats. Michael Cool behield echter zijn kalmte en kwam ongehinderd de bocht door en nam zo resoluut de leiding van de race. Hij zou de eerste plaats niet meer afstaan. Achter Cool vechten Vandierendonck en Teunkens een mooi duel uit dat ditmaal
Mees Muller - PG Motorsport
door Teunkens gewonnen werd. Maar ondertussen rukte Lauryssen op van de laatste plaats en verschalkte op het einde van de race nog de twee Q1 Trackracing Porsche’s, maar de voorsprong van Cool was te groot om die nog bij te benen. Niettemin bezorgde Lauryssen zo Belgium Racing team de dubbel. Philippe Wils kwam als vijfde over de finishlijn en werd derde in de Am klasse. Mees Muller was weer de sterkste in de GT4RS klasse en hij bleef zelfs verscheiden 992’s voor.

De volgende race is op 10 juli op het circuit van Assen.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche Sprint Challenge Benelux op donderdag 20 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Truck Grand Prix.