van der Horst

Truck GP: De Porsche Sprint Challenge Benelux doet het nu donderdag op Circuit Zolder

Porsche Sprint Challenge Benelux @ Circuit Zandvoort
Porsche Sprint Challenge Benelux @ Circuit Zandvoort
De Porsche Sprint Challenge Benelux is aan de tweede meeting van het seizoen 2024 toe en daarvoor geven de teams en rijders afspraak op het bekende asfalt van Circuit Zolder in Belgisch Limburg. Op het menu staan zoals de traditie het wil, twee wedstrijden van 30 minuten, naast de vrije training en de kwalificaties en dat uiteraard allemaal op één dag: donderdag 20 juni.
Michael Cool - Belgium Racing Team
Michael Cool - Belgium Racing Team
Niels Troost was de man in vorm tijdens de openingsraces op Circuit Zandvoort, wat de klasse voor de Porsche 992 betrof, maar de Nederlander in de kleuren van Team GP Elite mag zich op Circuit Zolder zeker aan de nodige Belgische concurrentie verwachten. In de eerste plaats denken we dan aan Michael Cool, die met zijn Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – van Belgium Racing het thuisvoordeel in klinkende resultaten zal willen omzetten, maar ook de leider in de 992 AM-categorie, Philippe Wils (Speedlover) en de gasten Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens, die het met de bolides van Q1 Trackracing doen, zullen hun vel duur verkopen en gaan zich ook de algemene strijd mengen, naast de race in de klasse ‘992 AM’. Een thuisvoordeel is er ook voor NGT Racing dat met François Mélotte een echte rookie naar Limburg stuurt, terwijl de Nederlanders Lennart Hiemstra (Triple & Crown Racing) en Alfred Lenferink (Hans Weijs Motorsport) zich evenzeer in de strijd om de zege in ‘992 AM’ zullen manifesteren.  

Opvallend is ook de mooie groei van het aantal Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport. “We stellen inderdaad vast dat voor de manche op Circuit Zolder de helft van onze deelnemers het met de nieuwe GT4-wagen van Porsche doet. Dat is bijzonder positief en ik hoop dat dat aantal voor de races in Assen, Spa-Francorchamps en Zandvoort nog zal groeien”, aldus Series Manager Lars Plato.
 
In de diverse Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport is het uiteraard uitkijken naar Mees Muller (PG Motorsport), die in Zandvoort tweemaal aan de winst was, maar Tyler Eaton (RFF Motorsport) en Dino van der Geest (Team GP Elite) strijden zeker mee vooraan. In de klasse ‘GT4 AM’ mogen we ons ook aan stevige gevechten verwachten, met leider G. King (W.D.P. Racing), Menno van de Grijspaarde (Team GP Elite), Bas Barenburg (Bas Koeten Racing.

De debatten starten donderdag 20 juni om 9u05 voor een vrije training van een uur, terwijl net voor de middag, om 11u20 de beide startopstellingen bepaald worden tijdens de kwalificatiesessies. Om 13u45 en 15u40 volgen dan de beide intense sprintraces van 30 minuten.   

Persbericht Porsche Sprint Challenge Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Sprint Challenge Benelux op woensdag 19 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Truck Grand Prix.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons