van der Horst

Voorjaarsraces: Full podium voor Oeste Racing in race 2

Nicolas Bever, Calvin de Groot en Mathias Ronzani
Nicolas Bever, Calvin de Groot en Mathias Ronzani
Een positie in de top drie was in de tweede wedstrijd van de Ford Fiesta Sprint Cup Benelux bepaald niet de gelukkigste. Eerst was het Jenson de Leeuw die op de derde positie liggend stilviel, terwijl even daarna Tomas de Backer vanaf plek twee richting de pits moest met een lekke band. Als klap op de vuurpijl kreeg vervolgens ook nog de leidende Tristan Földesi met problemen te kampen. Door dit alles kreeg Calvin de Groot de winst in de schoot geworpen, met Nicolas Bever op twee en Mathias Ronzani op drie ofte een Top 3 voor het verenigde Oeste Racing/Garage Vermeire!
  • Powercars

Start race 2 Zandvoort
Start race 2 Zandvoort
Bij de start is De Backer opnieuw goed weg en zit al snel op gelijke hoogte met Földesi om even later ook de leiding te nemen. De Groot profiteert mee en neemt plek twee over van Földesi. Een klein stukje daarachter is De Leeuw Stiefelhagen voorbij gegaan. Bij de tweede doorkomst is Földesi weer opgerukt naar plek twee en zit op de bumper van de leidende De Backer, terwijl De Groot ook nog eens De Leeuw langs heeft zien komen. Stiefelhagen is opnieuw een plekje kwijtgeraakt, dit keer aan Ronzani. Daarachter Scarniere, Bever, Wuyts en Gevaert.

Aan kop is het met De Backer, Földesi, De Leeuw en De Groot binnen één seconde spannend.


Martin Scarnière - Fordstore Feyaerts
Martin Scarnière - Fordstore Feyaerts
Dan is het echter De Leeuw die op het rechte stuk snelheid verliest en zelfs stilvalt. De auto van De Leeuw is op een gevaarlijke plek tot stilstand gekomen en dus is het tijd voor de safetycar om de baan in te komen. De volgorde bij de neutralisatie is dan Földesi, die blijkbaar De Backer nog voor het inzetten van de safetycar is gepasseerd, met daarachter De Groot, Ronzani, Bever, Scarniere, Stiefelhagen, Wuyts en Gevaert. 

Mathias Ronzani - Oeste Racing
Mathias Ronzani - Oeste Racing
Bij de herstart zijn er nog 16 minuten te gaan. Földesi is uitstekend weg en heeft meteen een paar meter richting De Backer en De Groot. De Backer gaat wijd en al snel blijkt de Belg te maken te hebben met een lekke band en draait dus de pits in. Daarmee heeft Földesi opeens een voorsprong van bijna drie seconden op De Groot, met Bever op drie. Een positie in de top drie is echter bepaald niet de gelukkigste in deze race want nog geen ronde later is het de leidende Földesi die stilvalt met een defect aan de versnellingsbak.

Daarmee is opeens De Groot de leider, met Bever op twee en Ronzani op drie. Daarachter Scarniere, Stiefelhagen, Wuyts, Gevaert en De Backer. Met Bever als winnaar in de Gold Cup, krijgen we in de Top 3 van de Junior nog steeds De Groot, voor Ronzani en Scarnière. Garage Vermeire scoorde full in de Ford Dealer Team Cup.
 

In het kampioenschap staan De Groot en De Backer ex-aequo met 33 punten, met dank aan twee punten voor de twee snelste ronden van De Backer. Derde (of tweede) is Nicolas Bever met 27 punten, voor Mathias Ronzani (26). Het weekend kan niet meer stuk voor de mannen van Jo Lambrecht en zijn Oeste Racing! 

Uitslag Race 2: 1. De Groot, 14 ronden; 2. Bever, op 1.532; 3. Ronzani, op 1.941; 4. Scarnière, 2.150; 5. De Backer, op 13.692; 6. Wuyts, op 13.852; 7. Gevaert, op 14.298; 8. Stiefenhagel, 11 ronden. Niet gerangschikt: Földesi – De Leeuw

Persbericht Benelux Ford Fiesta Sprint Cup




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op zondag 14 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Voorjaars races.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons