van der Horst

Ypres Rally: Lefebvre tegen Belgische armada

Stéphane Lefebvre - Citroën C3 Rally2
Stéphane Lefebvre - Citroën C3 Rally2
Komend weekend wordt 60ste editie van de Ypres Rally gereden, de vierde manche van het Belgische Rallykampioenschap. Stéphane Lefebvre neemt de handschoen op tegen een Belgische armada.
Het deelnemersveld oogt minder spectaculair dan de voorbije jaren, onder meer door het ontbreken van het Britse kampioenschap, maar de lijst staat wel goed vol, zowel in Divisie 1 als 2.

Stéphane Lefebvre start gezien zijn status als topfavoriet, maar de Nordist weet als geen ander dat de Ypres Rally bezaaid ligt met valstrikken. Zo ging de 32-jarige Fransman vorig jaar nog stevig van de baan. Lefebvre gaat op zoek naar zijn eerste algemene overwinning in Ieper, nadat hij eerder al won in WRC2 en het Junior ERC.

Niels Reynvoet - Citroën C3 rally2
Niels Reynvoet - Citroën C3 rally2
De grootste uitdagers zullen vooral de titelprotagonisten zijn. Niels Reynvoet komt aan de start als leider in het BRC en kan mits een goed resultaat een stap zetten richting de titel. Maxime Potty en Cédric Cherain zullen vooral willen scoren om hun kansen nog gaaf te houden. Het is maar de vraag in welke mate ze Lefebvre zullen willen volgen.

Maar er zijn zeker nog een pak outsiders voor het podium zoals Jos Verstappen, winnaar van de Rally van Wervik, en uiteraard Mr. Ypres 'himself' Freddy Loix die een Toyota Yaris aan de start brengt.

Andere kanshebbers voor een dichte ereplaats zijn de Nederlander Roger Hodenius, Bastien Rouard, thuisrijders Gilles Pyck, Bjorn Syx en Davy Vanneste, Vincent Verschueren en Bernd Casier.

Patrick Snijers - Porsche 997 GT3 Cup
Patrick Snijers - Porsche 997 GT3 Cup
Bij de GT's wacht ook een mooie strijd tussen onder meer Kris Princen, Patrick Snijers en Tim Van Parijs.

De Ypres Rally telt ook meer voor Stellantis Cup. Daar wacht een gevecht tussen onder meer Tom Heindrichs, Lander Depotter, Maxim Decock, Jonas Dewilde en Pierre-Manuel Brasseur.

Bij de historics zal gastvedette Chris Ingram ongetwijfeld de te kloppen man zijn voor onder meer Cedriek Merlevede, Pieter-Jan Maeyaert en uiteraar Paul Lietaer.

De rally start donderdagavond met de kwalificaties in Nieuwkerke. Op vrijdag zijn er reeds acht proeven, op zaterdag volgen nog eens tien klassementsritten. Om 20 uur, zaterdagavond, rijdt de eindwinnaar over het podium in de Kattenstad.

foto: Davy Degryse - Club Supestage - Wilfried Geerts



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 19 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ardeca Ypres Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons