van der Horst

Ypres Rally: Volksfeest tijdens de Noël Franklin Shakedown in Boezinge

Jos Verstappen - Skoda Fabia R2
Jos Verstappen - Skoda Fabia R2
De Noël Franklin Shakedown in Boezinge heeft woensdagavond voor een ideale opwarmer gezorgd voor de Ardeca Ypres Rally.
Ypres Rally 2024
Ypres Rally 2024
Onder een stralend zonnetje rolde klokslag 18 uur  Jos Verstappen, vader van Formule 1-wereldkampioen Max, als eerste van het podium in het centrum van Boezinge voor zijn testrit. Heel wat piloten, zowel uit Divisie 1 als 2, grepen deze kans aan voor een laatste check-up. Vooral om na te gaan of hun rallywagen klaar is voor de zware strijd de komende dagen. Maar het bleek ook een unieke gelegenheid om eens een sponsor of gast een co-zitje aan te bieden. Veel piloten reden dan ook meerdere runs over de iets meer dan 4 km uitgestippelde rit.

Het Katspel of het centrum van Boezinge werd ingenomen door een druk bezocht VIP-dorp. Maar ook rond herberg “De Zwaan” was het als vanouds een gezellige drukte. Lokale verenigingen hadden de handen vol met de verkoop van braadworsten, en je zag bij de toeschouwers en aanwezigen dat ze dit rally-annex dorpsfeest duidelijk hadden gemist de laatste jaren. Thierry Neuville, de huidige leider in het WRC, maakte even zijn opwachting op het podium, en dat werd door heel wat supporters gesmaakt.

Persbericht Club SuperStage



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 20 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ardeca Ypres Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons