van der Horst

24H Nürburgring: BMW M Team RMG dominant in de kwalificatiesessies

BMW M Team RMG - BMW M4 GT3
BMW M Team RMG - BMW M4 GT3
Sinds gisteren is het feestweekend op de Nürburgring-Nordschleife voor de 24 uur van de Nürburgring officieel begonnen met twee kwalificatiesessies op donderdag en een uur en een kwart vandaag. Uitblinker met dienst was Dan Harper die met de BMW M Team RMG M4 GT3 telkens de snelste tijd op de tabellen zette.
Over elke kwalificatiesessie viel er wel iets te melden. Zo kreeg de eerste sessie af te rekenen met een heuse regenvlaag, niks ongewoons in deze kontreien de dag van vandaag. In de tweede, droge sessie kende Rowe Racing de nodige pech met de #98, nadat Raffaele Marciello met de BMW crashte in Wippermann. Deze namiddag eindigde de sessie eveneens met een crash, ditmaal van Daniel Juncadella in de Mercedes-AMG Team HRT GT3 evo, eveneens ter hoogte van Wippermann.

Manthey EMA - Porsche 911 GT3-R (992)
Manthey EMA - Porsche 911 GT3-R (992)
De enige constante in alle drie de sessies was Dan Harper, teamgenoot van Charles Weerts. De Brit liet in elke sessie de snelste tijd optekenen en zorgde ervoor dat de BMW M Team RMG bolide bovenaan stond. De op één na snelste chrono ging verrassend naar de SCG 004c van Glickenhaus Racing, die vandaag tussen de SP9-wagens kon glippen. Een derde beste tijd was er voor de Scherer Sport PHX Audi #16.

Aan Belgische zijde pootte Laurens Vanthoor de Manthey EMA Porsche op plaats vijf neer, net voor de bolide van Frédéric Vervisch,  de Scherer Sport PHX Audi #15. Een plek verder vinden we de Rowe Racing BMW van Dries Vanthoor terug. Maxime Martin (Rowe Racing BMW #98) en Alessio Picariello (Falken Motorsports Porsche #33) tikten als vijftiende en zeventiende aan.

Straks staat de Top qualifying op het programma, waar we al zeker de blauwe SCG niet zien starten na een motorwissel. De BMW's van Dries Vanthoor en Weerts komen in de eerste kwalificatie in actie om zich te plaatsen voor Top Q2, waarin al de overige Belgen van de partij zijn. Deze vindt plaats om 17:30 uur.

Foto's: Gruppe C Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 31 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons