van der Horst

24H Nürburgring: Na 4H: Vier merken vooraan - Opgave Dries Vanthoor

Scherer Sport PHX - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Scherer Sport PHX - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Na vier uur wedstrijd op de Nürburgring rijden er vier verschillende merken vooraan. Het is de PHX Audi #16 bestuurd door Dennis Marshall die de leiding heeft, maar die ook Yusuf Owega (Bilstein Mercedes #3) in zijn spiegels heeft. Op een halve minuut volgt Charles Weerts in de RMG BMW #72, Laurens Vanthoor (Manthey Porsche #911) zit op vijftig seconden van de leider.
Falken Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Falken Motorsports - Porsche 911 GT3 R
De broer van Laurens, Dries, zag zijn dan leidende Rowe Racing BMW #99 in handen van Sheldon Van der Linde na een dikke drie uur wedstrijd van de baan gaan. De Zuid-Afrikaan kreeg een tik mee van een achterblijver, die zelf voorbij een tragere deelnemer wou, maar dus duidelijk niet op de BMW lette. Een zichtbaar ontgoochelde Dries Vanthoor moet zo al snel de handdoek werpen in deze editie. De zuster-BMW #98 met onder meer Maxime Martin is momenteel wel vijfde. Alessio Picariello's Falken Porsche #33 heeft momenteel P12 in handen.

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Ook Frédéric Vervisch kende al pech; na een lekke band in de openingsronde verdedigde zo'n anderhalf uur geleden Ricardo Feller iets te enthousiast zijn plaats in de PHX Audi #15. Feller kreeg een tik omdat de GetSpeed Mercedes #130 die hij wou weerhouden van een inhaalmanoeuver zelf de Herberth Porsche #5 langszij had. Gevolg: een spin en veel tijdverlies voor de Porsche en een nieuwe lekke band voor de Audi. Feller rijdt intussen op de zestiende plaats.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zaterdag 1 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons