van der Horst

24H Spa: 22 Belgische rijders aan de start

Heel wat Belgische piloten en teambazen verzamelden in Spa voor de Test Days in het kader van de 24 Hours
Heel wat Belgische piloten en teambazen verzamelden in Spa voor de Test Days in het kader van de 24 Hours
Dit jaar kunnen we rekenen op een sterk Belgisch deelnemersveld in de 24 Hours of Spa. Niet minder dan 22 landgenoten komen aan de start van de etmaalrace en eigenlijk hadden het er 23 moeten zijn. Maar Sarah Bovy moest in laatste instantie forfait geven nadat zij vorig weekend zwaar crashte in een IMSA wedstrijd. Verscheidene Belgen komen ook nog uit voor Belgische teams die tevens een belangrijke rol kunnen spelen in de wedstrijd. Een overzicht.
  • De Swert Opticiens
Team WRT
Team WRT
Vooreerst is er Team WRT dat rekent op zijn vaste rijders die het inzet in de GT World Challenge Europe Endurance Cup. Zo vinden we Dries Vanthoor en Charles Weerts terug op de BMW M4 GT3 #32 die ze delen met Sheldon van der Linden. Maxime Martin komt zoals gans het jaar uit op de BMW #46 samen met Valentino Rossi en Raffaele Marciello.
 
Sam Dejonghe & Matisse Lismont
Sam Dejonghe & Matisse Lismont
Comtoyou Racing pakt zwaar uit voor deze editie van de 24 Hours of Spa en zet niet minder dan vier Aston Martin’s Vantage GT3 Evo in. Daarvoor doet het ook beroep op heel wat Belgische piloten. Natuurlijk is daarbij Nicolas Baert die op de wagen met #1 naast Esteban Muth, Sebastian Ogaard en Erwan Bastard naast zich krijgt. Ook Sam Dejonghe is van de partij bij Comtoyou Racing, die vinden we terug op de Vantage #21 naast debutant Matisse Lismont. Charles Clark en Xavier Maassen zijn de overige rijders op de wagen. Daarnaast mogen zowel Kobe Pauwels als John De Wilde hun debuut maken in de etmaalrace en dat op de Vantage #11, de Nederlanders Job van Uitert en Dante Rappagne vervolledigen de bezetting.
 
Maxime Martin & Jan Heylen
Maxime Martin & Jan Heylen
Boutsen VDS had tot hiertoe in het seizoen geen Belgen onder zijn rijders maar voor de 24 uren haalden ze Ulysse De Pauw binnen die plaats neemt op de Mercedes-AMG #9 naast Maximilian Götz en Thomas Drouet. Haas RT overhaalde Jan Heylen om over te komen van de USA om het stuur te nemen van de Audi R8 LMS GT3 EvoII #28 samen met Dennis Lind en Simon Gachet. Op de tweede Audi van Haas RT met #38 vinden we Olivier Bertels en Armand Fumal terug samen met Brad Schumacher.
 
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Bij de kandidaten op de zege moeten we zeker Laurens Vanthoor rekenen die dit jaar uitkomt op een Porsche 911 GT3 R (#992) van HubAuto samen met Kevin Estre en Patrick Pilet. Ook Alessio Picariello rijdt met een Porsche maar dan het exemplaar #80 van Herberth Motorsport. Daar vindt hij Alexander Fach en Martin Rump terug.
 

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Ook bij Saintéloc Racing doet men beroep op Belgen met Gilles Magnus en Ugo de Wilde op de Audi R8 LMS GT3 EvoII #25. Gilles Stadsbader vond dan weer een zitje op de Audi #26 samen met Ivan Klymenko, Alban Varutti en Marcus Paverud. Louis Machiels is al aan zijn zestiende deelname toe in de 24 Hours of Spa, hij deelt het stuur van een AF Corse Ferrari 296 GT3 (#52) met zijn zoon Jeff Machiels, Andrea Bertolini en Tommaso Mosca. Baptiste Moulin is onze enige landgenoot die een Lamborghini bestuurt, een Huracan GT3 Evo van Grasser Racing Team (#19) die hij deelt met Mateo Llarena, Hugo Cook en Haytham Qarajouli. Frédéric Vervisch komt uit een Ford Mustang GT3 (#64) ingezet door Proton Competition. Christopher Mies en Dennis Olsen zijn de teamgenoten op de enige Mustang in het veld.

Foto's: Arne Simons, Hans Van Onsem & Niels Vaeck
 



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons