van der Horst

24H Spa: Xavier Maassen eindigt in de top vijf van de Silver-klasse.

Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage GT3
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage GT3
Bijna 100.000 toeschouwers voor de eeuweditie van de 24 Hours of Spa en een wedstrijd die tot de laatste meters de toeschouwers op het puntje van hun stoel hield: dat is de samenvatting van de grootste GT-race ter wereld afgelopen weekend in de Belgische Ardennen, een wedstrijd waarin Xavier Maassen met Comtoyou Racing Aston Martin in de top 5 van de zeer competitieve Silver-klasse eindigde. Samen met Sam Dejonghe, Charles Clark en Matisse Lismont toonde de snelle Limburger het potentieel om voor de zege te vechten, maar enkele kleine, doch zeer vervelende euvels in de nachtelijke, natte uren, maakten dat een mogelijke zege er uiteindelijk niet in zat. Na de race, die algemeen, voor het eerst in 76 jaar door Aston Martin werd gewonnen, overheerste toch een gevoelen van tevredenheid.
  • St. Paul
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage GT3
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage GT3
Toch wel”, lacht een vermoeide Xavier Maassen na een bijzonder intense wedstrijd. “Uiteraard hadden we op het podium willen staan, maar het is anders gelopen, door omstandigheden waar we weinig of geen vat op hadden. Ons weekend is eigenlijk bijzonder goed verlopen en ik heb me geen moment niet in mijn element gevoeld. Comtoyou Racing heeft er alles aan gedaan opdat ik me meteen goed op mijn plaats zou voelen en de sfeer in het team is werkelijk geweldig. Ook de fabrieksrijders van Aston Martin Racing dragen hun steentje bij en het professionalisme van de medewerkers is echt top. Het feit dat ik in het verleden de 24 Uur van Zolder heb gewonnen met teammanager François Verbist hielp zeker bij dat alles. Dat maakte dat we vanaf het begin van de week eigenlijk perfect hebben kunnen werken en altijd in ons ritme zaten tijdens de oefenritten en de kwalificaties. Er zijn ook geen onvoorziene zaken gebeurd en de opbouw naar de race gaf echt wel een goed gevoel.” 

Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage GT3
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage GT3
De Aston Martin Vantage GT3 met startnummer #21 mocht de race van op de veertigste plek aanvatten, “al hadden we graag nog iets meer naar voren gestaan”, vervolgt routinier Maassen het verhaal van de eeuweditie van de 24 Hours of Spa. “Maar goed, op zich maakt dat niet zoveel uit. De start was ook magisch met bijna 100.000 fans rond het circuit, waarmee je meteen ook merkt hoe enorm populair deze race ook is, wat uiteindelijk voor alle enduranceraces geldt, kijk maar naar de Nürburgring en Le Mans die eerder deze maand plaatsvonden. Het eerste deel van de wedstrijd verliep erg goed, we klommen na een uur of zes op naar de twintigste plek algemeen en lagen aan de leiding van onze klasse. Wat volgde was de aangekondigde regen, die zeker rond middernacht erg hevig was. Jammer genoeg werd het toen wat complex…” 

Eerder in de race had een van de teamgenoten van Xavier een wagen voor hem geraakt nadat die op een vreemde manier erg vroeg remde en het gevolg was wat schade vooraan de Britse GT. Die schade aan de motorkap van de Aston Martin Vantage GT3 kreeg echter een soort domino-effect, “inderdaad, want de grootlicht vooraan begaf het en ook de ruitenwissers lieten het afweten, mogelijk allemaal het gevolg van dat incident. Op een droge piste bij daglicht was dat allemaal geen probleem geweest, maar ’s nachts in de regen was het een ander verhaal. Dat betekende dat we 's nachts echt moesten overleven in zeer moeilijke omstandigheden. We moesten dan tijdens onze verplichte technische stop meer doen dan voorzien en dat kostte waardevolle tijd. Hierdoor vielen we terug buiten het podium. Bij daglicht liep het weer als een zonnetje en ik draaide continu snelste tijden in de Silver klasse, tijden die op het niveau lagen van de Pro's in de top tien. Ik ben dus erg tevreden over mijn persoonlijke performance en die van het team. We hadden meer verdiend, maar het was echt wel een mooie ervaring. Ik wil ook Comtoyou Racing en Aston Martin bedanken voor alle inspanningen en het zeer mooie weekend. Op naar een volgend avontuur!” 

Persbericht Xavier Maassen



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons