van der Horst

37ste Antwerp Classic Salon met ondermeer 100 jaar Maserati en 50 jaar Ford Mustang

Antwerp Classic Salon
Antwerp Classic Salon
Vanaf vrijdag 28 februari tot en met zondag 2 maart 2014 wordt de Antwerp Expo op de Jan Van Rijswijcklaan opnieuw ingenomen door de organisatie SIHA Salons Automobiles die er de 37ste Antwerp Classic Salon organiseert. De poorten van het moderne autossalon in Brussel zijn amper gesloten of deze van Antwerpen gaan bijna open voor de fanaten van wagens uit vorige generaties.
Antwer Classic Salon
Antwer Classic Salon
Méér dan 20.000 m², verdeeld over vier hallen zullen worden gevuld met nostalgische sfeer en tot de verbeelding sprekende wagens, thema's en attracties. De editie van vorig jaar werd een succes met 350 exposanten uit 14 verschillende landen en verschillende werelddelen terwijl de organisatoren 26.550 bezoekers telden.



De Antwerp Classic Salon heeft enorm veel te bieden

Antwerp Classic Salon
Antwerp Classic Salon
Er is de expositie en verkoop van oldtimers, classic cars, motoren, restauratiebedrijven en benodigdheden, nieuwe en gebruikte accessoires, interieurs, onderhoudsproducten, zeldzame literatuur, miniaturen en modellen, kunstobjecten met als thema classic cars en automobielen, clubstands en musea met presentaties van hun mooiste automobielen.



Daarnaast zijn er ook een aantal thema’s

Antwerp Classic Salon
Antwerp Classic Salon
Het showthema van dit jaar is gewijd aan één van de meest prestigieuze automerken uit de Italiaanse autogeschiedenis, nl. Maserati. Het merk werd in 1914 opgericht door 6 broers.  Maserati heeft een roemrijk autosportverleden. Op de showstand tonen wij een ruim overzicht van beroemde racewagens uit de succesvolle beginperiode van het merk met daarnaast meerdere exclusieve GT’s uit de recentere geschiedenis van Maserati.

Daarnaast hebben we nog een verjaardag te vieren, nl deze van de Ford Mustang. 50 jaar geleden, meer bepaald op 9 maart 1964 rolde de eerste Ford Mustang van de productieband.  In samenwerking met The Mustang Garage uit Heusden-Zolder presenteren wij een overzicht van de geschiedenis van dit icoon van de Amerikaanse auto-industrie.

Naast de showthema’s van Maserati en Ford Mustang zijn er uiteraard nog een massa andere thema’s
Antwerp Classic Salon
Antwerp Classic Salon
Antwerp Classic Salon
Antwerp Classic Salon
Antwerp Classic Salon
Antwerp Classic Salon









- Oldtimer en Classic Car-beurs met meer dan 400 auto’s

- Vintage en Classic Car Tuning

- “Terug naar nieuw”: presentatie van internationale en professionele restauratiebedrijven, oude en nieuwe onderdelen, plaatwerkspecialisten, interieurvernieuwing.

- Youngtimers met bijhorende tuning- en restauratiebenodigdheden

- “De Schatkamers van de Beurs”: oude en nieuwe onderdelen, automobilia, kunst en literatuur, verzekeringen, accessoires, lifestyle, race-outfits, banden enz.

- Expo-stands van ca. 50 oldtimer-, motorenclubs en musea met clubconcours.

- Exoten en prestigecars

- Concours d‘Élégance voor auto’s

Antwerp Classic Salon
Antwerp Classic Salon
Op zaterdag 1 maart vindt er een beoordeling plaats van alle stands door een internationale jury en clubvertegenwoordigers. Hierbij wordt vooral veel aandacht geschonken aan de mooiste en origineelste clubpresentatie en de meest creatieve vormgeving van de clubstands. Voor de mooiste clubstands zullen er geldprijzen ter beschikking worden gesteld ten bedrage van:

eerste prijs:    €  1250,00
tweede prijs:    €    750,00
derde prijs        €    375,00

De overige deelnemers ontvangen een vergulde plaquette ter herinnering aan het 37e Antwerp Classic Salon. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op zondag 2 maart omstreeks 12.00 uur.

Concours d‘Élégance - voor de meest exclusieve en originele automobielen

Antwerp Classic Salon
Antwerp Classic Salon
Een internationale en zeer deskundige jury wordt belast met de taak om uit de meer dan 300 automobieljuwelen het mooiste en in de meest originele staat verkerende auto te kiezen, onderverdeeld in vier categorieën. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op zondag 2 maart omstreeks 12.00 uur.




Classic Salon Antwerpen

Antwerp Classic Salon
Antwerp Classic Salon
Het aanbod van internationale oldtimer- en classic car-handelaars en gespecialiseerde restauratiebedrijven (uit België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nederland en Zwitserland) op het 37e Antwerp Classic Salon is dit jaar bijzonder rijkelijk en exclusief. Op 12.000 m2 worden meer dan 400 automobielen te koop aangeboden, waarvan vele ongetwijfeld van eigenaar zullen veranderen. Restauratieobjecten, in originele staat verkerende klassiekers en reeds gerestaureerde classics. Met andere woorden: voor elk wat wils.

Terug naar Nieuw

Antwerp Classic Salon
Antwerp Classic Salon
Internationaal bekende restauratiebedrijven demonstreren op het 37e Antwerp Classic Salon hun specialiteit en informeren bezoekers, handelaars en collectioneurs, hoe professionals de oldtimers weer in topconditie brengen




De Schatkamers van de beurs - onderdelen nieuw en gebruikt

Antwerp Classic Salon
Antwerp Classic Salon
Het 37e Antwerp Classic Salon staat sinds jaar en dag bekend als het inkoopeldorado voor oldtimer- en classic carbezitters die op zoek zijn naar onderdelen voor de meest uiteenlopende automobielmerken uit reeds lang vervlogen tijden. Circa twee kilometer stands voor nieuwe en gebruikte onderdelen, accessoires, interieurs, onderhoudsproducten, schaarse vakliteratuur, nostalgische automobilia, miniaturen, curiosa en kunstobjecten met als thema oldtimer/classic cars, en nog veel meer.


Genieten op elk niveau

Antwerp Classic Salon
Antwerp Classic Salon
Het Antwerp Classic Salon is een pretentieuze beurs voor oldtimers. Je kunt je er vergapen aan het onhaalbare én aan wat je wél kunt kopen. Je kan er wegdromen van het Italiaans design en romantische Engelse nostalgie. Toch is het niet uitsluitend een beurs van duur spul. Je kunt er ook een leuke Volkswagen Kever of een Daf vinden. Het is genieten op verschillende niveaus. Elk jaar speelt er een merk of model de hoofdrol en dit jaar is die weggelegd voor 100 ANNI MASERATI en 50 YEARS FORD MUSTANG.

Niet alleen de vakhandel - maar ook duizenden bezoekers - hebben het 37e ANTWERP CLASSIC SALON op 28 februari, 1 en 2 maart 2014 in het Antwerp Expo te Antwerpen reeds in hun agenda genoteerd!

Praktische informatie

Organisatie: SIHA Salons Automobiles BVBA Antwerpen - Borgerhout

Plaats, datum, Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan, Antwerpen

bereikbaarheid:            
Ring Antwerpen, afrit 5, Wilrijk - Expo

Openingstijden:            
vrijdag    28 februari van 14.00 tot 20.00 uur
zaterdag    1 maart van 09.00 tot 18.00 uur
zondag    2 maart van 09.00 tot 18.00 uur

Entreeprijzen:            
volwassenen -  € 15,00
groepen vanaf 20 personen p.p. -  € 13,00
studenten of 65+ pas -  € 13,00
kinderen tot 10 jaar onder begeleiding van volwassenen - GRATIS

Website: http://siha.de/acs_nl.php?m=1&ms=1




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op zaterdag 1 februari 2014.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons