van der Horst

4H Portimão: de kampioenen zijn gekend

DDK Racing Team - Lamborghini Huracan GT3 Evo
DDK Racing Team - Lamborghini Huracan GT3 Evo
De laatste wedstrijd van de The Wishful Series 2024 by Technogel bracht de piloten naar het virtuele Portimão. In verschillende klassen stond er nog veel op het spel, met name de titel. Bovendien werd er ook aandacht besteed aan de inzamelactie voor Make-A-Wish Belgium/Vlaanderen, die uiteindelijk 4.250 euro heeft opgeleverd.
  • Skylimit Events
De voornaamste uitdagers voor de titel bij LMP3 waren ART Simracing V van Ricardo Michalewski en Tenuto Delta Simtech van Pat Labrosse en Peter Lo. Michalewski wist al de pole te pakken en kon ook stilletjes wegrijden van het duo Labrosse/Lo. Hoewel deze laatsten niet opgaven, konden ze geen vuist maken om de winst te pakken. Dit was echter meer dan genoeg voor Labrosse en Lo om de titel te claimen, met vijf punten voorsprong op ART Simracing V. Tim Trop voor ANR Endurance Esport vervolledigde het podium en dat nadat ze vertrokken vanuit de pits.

Bij de GT3's was de grote afwezige de Simracing.be by R.O.I. Ferrari. Zij hadden nochtans uitzicht op de titel, maar daardoor kon ART Simracing 1 onbezorgd richting eindwinst rijden. Angelo Louwerse en Raf Reinders hadden echter wel een probleem met het behalen van de winst hier, namelijk dat er een penalty boven hun hoofd hing daterende van tijdens de manche in Mugello. Ze probeerden in hun Porsche weg te rijden van de DDK Racing Team Lamborghini van de gebroeders Kevin en Davy Daniels. Dit lukte helaas niet, waardoor DDK Racing Team toch nog een overwinning mee naar huis nam, voor ART Simracing 1. De ANR Endurance Esports BMW eindigde als derde.

Tot slot konden er nog wat wijzigingen doorgevoerd worden in de stand van de Porsche Cup, maar dan moest Squadra Veloce by EAGLE RS de overwinning halen. Een kans die groot was, gezien Gordon Marshal voor Walk Racing eSports er niet bij was en er maar twee Porsches aan de start verschenen. Branko Stieners en Tomas Vandenbossche probeerden wel, maar werden verslagen door Steve Claeys en Tomas Podrocky. Daardoor kwamen zij vier punten te kort om de titel af te pakken van Walk Racing eSports.

Eens de eindstand bekend was na de race, duurde het niet lang voordat de meesten hun prijzengeld afstonden voor het goede doel waarvoor ze raceten, Make-a-Wish Belgium/Vlaanderen. Daardoor is de teller op 4.250 euro geëindigd, al kan men nog steeds doneren tot zondag. Hiermee zit het eerste seizoen van The Wishful Series 2024 by Technogel erop, maar staat er nog één belangrijke wedstrijd op het programma: The Wishful 24 Hours of Zolder op 9 en 10 november. Inschrijven is nog steeds mogelijk.

Foto: Davy Daniels



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op donderdag 27 juni 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons