van der Horst

Auto GP: Nürburgring: Kimiya Sato kampioen

Kimiya Sato - Euronova
Kimiya Sato - Euronova
Kimiya Sato (Euronova Racing) kroonde zich vandaag op de Nürburgring tot de Auto GP-kampioen 2014, de Japanner won de eerste race op zaterdag en finishte derde op zondag. Sato was vicekampioen in 2013 en combineert dit jaar de Auto GP met GP2, hij behaalde in de Auto GP dit jaar al zes overwinningen en tien podiumplaatsen. De overwinning in de tweede race was voor Tamas Pal Kiss (Virtuosi UK).
Start race 1
Start race 1
De Auto GP serie kwam dit weekend in actie in het kader van het DTM-weekend op de Nürburging. De eerste race op zaterdag verliep eerder chaotisch nadat zo goed als alle rijders een drive through kregen voor het niet respecteren van de gele vlag, zo ook latere winnaar Kimiya Sato. Tamas Pal Kiss kwam uiteindelijk als eerste over de finish maar kreeg na de podiumceremonie te horen dat hij bedacht werd met 25 seconden straftijd, ook al voor het negeren van de gele vlag. Pal Kiss viel terug naar de vierde plaats en de overwinning kwam in handen van Sato. Kevin Giovesi (FMS) werd als tweede geklasseerd en de laatste podiumplaats kwam in handen van Markus Pommer (Super Nova). Na Pal Kiss werd Andrea Roda (Virtuosi UK) vijfde, Michela Cerruti klasseerde zich als zesde.

Podium race 2
Podium race 2
Tamas Pal Kiss nam revanche in de tweede race, startend vanop de derde lijn baande hij zich een weg door het veld, na de eerste bocht was hij al opgerukt naar de tweede plaats en in de tweede ronde nam hij de leiding over van Francesco Dracone (Super Nova). Dracone zou later in de race nog spinnen en werd nog met een drive through bedacht voor een jumpstart. Markus Pommer slaagde er in om Sato achter zich te houden en finishte als tweede. De derde plaats was voor Sato ruim voldoende om zich van de titel te verzekeren. Andrea Roda klopte Michela Cerruti voor de vierde plaats, Kevin Giovesi kwam als zesde over de lijn voor Yoshitaka Kuroda (Euronova). De volgende en laatste manche van het seizoen vindt plaats op 19 oktober in Estoril. 

Foto's: Auto GP Press



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 17 augustus 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons