van der Horst

EBR: Dewilde en Lommers titelzeker

Jonas Dewilde - Opel Corsa Rally4
Jonas Dewilde - Opel Corsa Rally4
Op de algemene Belgische titel is het nog even wachten, maar afgelopen weekend, tijdens de East Belgian Rally, werden reeds verschillende titels uitgedeeld. Jonas Dewilde volgt zichzelf op als juniorkampioen en Philip Lommers deed hetzelfde in de MATS-Performance MCup.
Niels Reynvoet, Cédric Cherain en Maxime Potty mogen in Spa onderling uitvechten wie de titel pakt, maar in Sankt-Vith werden al enkele kampioenschappen beslist.

Jonas Dewilde had de titel al in Roeselare kunnen pakken, maar daar stak Maxim Decock eigenhandig een stokje voor. Decock bleek opnieuw een gesel voor Dewilde, maar verloor te veel tijd na een korte uitstap in het decor. Niet dat dat Dewilde van de titel ging houden. 

De West-Vlaming moest ook niet meer aanvallen om de titel te pakken, al bleef hij wel druk zetten op Tom Heindrichs, die in eigen gouw wel won, maar moeilijk afstand kon nemen van de Corsa's van Decock en Dewilde. Samen met Jens De Splenter had Dewilde ruimschoots genoeg aan een tweede plaats om de titel te vieren.

Philip Lommers pakte dan weer de titel op een overtuigende manier in de MCup. Hij pakte de winst in de Oostkantons en wipte zo nog over Frederik Vandeloock in de eindstand. Vandeloock ging van de baan en zag zo ook nog Wouter Lievens over hem wippen in de eindnotering.

Bij de historics werd Koen Verhaeghe kampioen zonder één meter te rijden. Paul Lietaer besliste namelijk te starten in de Rallye Charlemagne (en te winnen) zodat Verhaeghe een mooie ereronde kon rijden rond Sankt-Vith.

Foto: Davy Degryse

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op dinsdag 1 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons