van der Horst

Red Bull Ring: Harry King behoudt titelkansen na succesvol weekend

Harry King - Allied-Racing
Harry King - Allied-Racing
Met een zege en een tweede plaats in de races voor de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland op de Red Bull Ring heeft Harry King (Allied-Racing) de beslissing over de titel uitgesteld tot de finale op de Hockenheimring. Larry ten Voorde (Proton Huber Competition) heeft nog steeds de leiding in het kampioenschap in handen met 258 punten, King volgt nu op 35 punten.
Start race 1 Red Bull Ring
Start race 1 Red Bull Ring
King nam bij de eerste race de start van opp de derde positie maar rukte al snel op naar de tweede plaats en ging wat later in de race ook voorbij leider Alexander Tauscher (Proton Huber Competition). De posities zouden niet meer wijzigen maar Tauscher verloor nog zijn tweede plaats wegens een bestraffing voor het overschrijden van de track limits. Tauscher werd naar de vierde plaats gezet achter Kas Haverkort (Uniserver by Team GP Elite) en Larry ten Voorde.

Flynt Schuring - Team Proton Huber Competition
Flynt Schuring - Team Proton Huber Competition
In de tweede race leidde Flynt Schuring (Team Proton Huber Competition) van start tot finish. Hij hield gans de race King achter zich, die op het einde van de wedstrijd het voorzichtiger aandeed nadat hij een waarschuwing had gekregen voor het niet respecteren van de track limits. Larry ten Voorde moest al vroeg in de race King, nam geen risico’s en liet later ook Haverkort voorbij. Huub van Eijndhoven (Uniserver by Team GP Elite) sloot de top vijf af.

Foto's: Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 30 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons