van der Horst

Valencia: Franco Girolami is de nieuwe TCR Europe kampioen

Franco GIrolami
Franco GIrolami
Met een zege in de eerste race en een zesde plaats in de tweede wedstrijd te Valencia verzekerde Franco GIrolami (Monlau Motorsport Cupra Leon VZ TCR) zich van de titel in de TCR Europe serie. De tweede race werd gewonnen door Jimmy Clairet (Baldan Group by Comtoyou Cupra), zijn eerste zege in meer dan drie jaar.
Bij de start van race 1 nam Girolami de leiding met in zijn spoor Ignacio Montenegro (ALM Motorsport Honda Civic Type R TCR). Girolami wist alle aanvallen van zijn landgenoot af te weren ook na een safety car procedure voor het takelen van de stil gevallen Cupra van Giovanni Scamardi. Voor de laatste podiumplaats kregen we een hevige strijd tussen Sanrtiago Concepción (GOAT Racing Honda Civic Type R TCR) en Aurélien Comte (SP Compétition Cupra Leon VZ TCR), maar het was de Fransman die het laken naar zich toe wist te trekken. Clairet sloot de top vijf af.
 
Jimmy Clairet - Baldan Group by Comtoyou Cupra Leon VZ TCR
Jimmy Clairet - Baldan Group by Comtoyou Cupra Leon VZ TCR
Clairet ging al in de tweede ronde voorbij de van op de pole vertrokken Viktor Davidovski en wist de koppositie te behouden voor de rest van de race. Nico Baldan (Baldan Group by Comtoyou Audi RS 3 LMS TCR) wist zich op te werken naar de tweede plaats, maar moest zijn Audi aan de kant zetten wat de safety car naar buiten bracht. Later volgde nog een tweede safety car procedure nadat Scamardi zijn wagen parkeerde na een aanrijding. Clairet haalde het voor Ruben Volt (ALM Motorsport Honda Civic Type R TCR) en Viktor Davidovski (Monlau Motorsport Cupra Leon VZ TCR). Comte werd vierde en Concepción vijfde.

Foto's: TCR Europe
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op maandag 30 september 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons