van der Horst

DG Sport Compétition wereldkampioen bij de teams in WRC2.

DG Sport Compétition is wereldkampioen bij de teams in WRC2
DG Sport Compétition is wereldkampioen bij de teams in WRC2
Dit weekend werd met de Rally Chile Bio Bio de op twee na laatste manche van het FIA World Rally Championship (WRC) verreden. In de WRC2-categorie veroverden de door DG Sport Compétition ingezette Citroëns C3 Rally2 een schitterende dubbel, waarbij Yohan Rossel en Florian Barral het haalden voor hun teamgenoten Nikolay Gryazin en Konstantin Aleksandrov. Het leverde het Belgische team meteen de wereldtitel bij de teams op!
  • St. Paul
Na de overwinning van Yohan Rossel in de Rallye Monte-Carlo en die van Nikolay Gryazin in Kroatië veroverden de troepen van DG Sport Compétition een derde overwinning dit seizoen! In lastige, zeg maar extreme omstandigheden werd in Chili een prachtige dubbel behaald. Dat zorgde er meteen voor dat DG Sport Compétition in het WRC2-wereldkampioenschap bij de teams niet meer kan worden bijgebeend! Op zondagavond werd bij het team uit het Luikse Theux dan ook de champagne ontkurkt… 

DG Compétition - Citroën C3 Rally2
DG Compétition - Citroën C3 Rally2
“De Rally van Chili had een perfect verloop, want onze Citroëns C3 Rally2 wisten van bij de start te schitteren. Ze hielden in moeilijke omstandigheden de concurrentie achter zich, en veroverden een schitterende dubbel”, stelt Alain Georges, teamverantwoordelijke bij DG Sport Compétition. “De rijders en corijders kweten zich uitstekend van hun taak, maar deze wereldtitel is vooral te danken aan een volledig team dat nooit op een inspanning keek om dit resultaat te behalen. Zonder een paar ongelukkige lekke banden hadden we zelfs meer rally’s kunnen winnen, maar het belangrijkste is de vaststelling dat we tijdens dit wereldkampioenschap met geen enkel mechanisch of technisch probleem kregen af te rekenen! Dat danken we in grote mate aan het werk van alle teamleden, die in nauwe samenwerking met Citroën Racing aan de slag gingen. Samen hebben we hard aan heel wat aspecten van de C3 Rally2 gewerkt, een op zich al uitzonderlijke bolide. Dat bewijzen de resultaten wel. Deze zondagavond wil ik deze titel dan ook aan het hele team opdragen, ze bedanken voor de tijd die ze over de hele wereld aan dit project hebben besteed… en ook voor de overwinningen uiteraard!”

“Op persoonlijk vlak was dit geen makkelijk jaar voor mij, en deze titel maakt me heel trots”, 
vult Christian Jupsin aan. “Weinig mensen kunnen zich inbeelden welke logistieke, technische, menselijke en sportieve uitdaging een WK-deelname met twee topwagens vormt. Dat onze staf het hele seizoen foutloos bleef is indrukwekkend, zowel op vlak van efficiëntie als qua professionalisme. Ik wil ieder lid van het team dan ook van harte bedanken. Twaalf jaar geleden, toen Alain me voorstelde om samen een team op poten te zetten, had ik nooit durven dromen dit niveau te kunnen halen.”

Kort na de creatie van het team werd al een titel in Junior WRC behaald, en in 2024 bewees DG Sport Compétition dat ze op het hoogste rallyniveau wagens kunnen inzetten. En misschien kan er dit jaar nog meer gewonnen worden, want de Central European Rally verreden in Duitsland, Oostenrijk en de Tsjechische staat dit seizoen nog op het programma. Een asfaltrally die de Citroën C3 Rally2 van het Belgische team perfect zou moeten liggen… 

Persbericht DG Sport Competition



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op maandag 30 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Chili.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons