van der Horst

Autoworld – Brussel: Legendary cars from the seventies van 1 t/m 30 maart 2014!

Voor deze tijdelijke tentoonstelling keren wij terug naar de jaren '70. De eerste petroleumcrisis in 1973 zette een domper op de gouden jaren ’60. De eerste uitstootnormen werden een feit en er ging voor de eerste maal heel veel aandacht naar veiligheid, met o.m. de introductie van de airbag en de ontwikkeling van de crashtest.
  • Prospeed Competition
Dit weerhield de Italiaanse designers en constructeurs er echter niet van om in deze periode enkele uitzonderlijke sportwagens te bouwen, die ook nu nog tot de verbeelding spreken. Raspaarden of volbloeden met ronkende namen en veel pk’s. Engeland bood flink wat weerwerk met de Jaguar E-Type.

De Lamborghini Miurea P400 SV, de snelste baanversie ooit en trendsetter voor de sportieve tweezitters met centraal geplaatste motor. De Bizzarrini 5300 GT Strada waarvan er  slechts 140 exemplaren werden gebouwd, terwijl de Ferrari 330 GTC volgens kenners de meeste “allround” Ferrari aller tijden is. In dit rijtje past dan ook de De Tomaso Pantera, de meest succesvolle auto van deze Italiaanse constructeur. Wie zweert bij Engelse sportwagens, kan niet om de Jaguar E-Type Roadster V12 heen. En tot slot de AC Cobra Roadster Shelby. Een kleine maar legendarisch reeks.
 
Eén brok nostalgie met een vijftal legendarische sportwagens, die wij tijdens de maand maart graag aan u voorstellen.



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op zaterdag 1 maart 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons