van der Horst

Bevestigd: Manche in Beijing vervangt Sonoma-race

6ecc3afb6244084c606c985f04d8807dcbb496db.jpg
Zoals u hier reeds eerder kon lezen wordt de WTCC-manche in het Californische Sonoma wel degelijk vervangen door een heat op 5 oktober in de Chinese hoofdstad Beijing. Dat bevestigde vandaag de FIA World Sport Council die hiermee tegemoet kwam aan de vraag tot de kalenderwissel van WTCC-promotor Eurosport Events, een vraag ingegeven om logistieke redenen.

François Ribeiro, General Manager WTCC
François Ribeiro, General Manager WTCC
Normaliter zou het schip dat wagens en materiaal vanuit de Amerikaanse havenstad Oakland naar Shanghai moest brengen op 17 september zijn uitgevaren maar die afvaart werd geschrapt. Het volgende schip richting Shanghai zou op 21 september zijn vertrokken en pas op 9 oktober in de Chinese haven zijn aangekomen, te kort voor de teams om zich terdege op het raceweekend, drie dagen later, voor te bereiden.

François Ribeiro, WTCC-manager Eurosport Events, stelde alle mogelijk scenario's, van een andere datum tot transport via de lucht toe, te hebben onderzocht maar tot de conclusie te zijn gekomen dat het schrappen van de Sonoma-manche de enige mogelijke oplossing was.
"Onze partner in China die het Chinese  Touring Car Championship promoot reageerde erg snel, wijzigde de CTCC-kalender en stak een alternatief event in Beijing in elkaar, een week voor de heat in Shanghai. Deze oplossing laat ons niet alleen toe om in  twee economisch erg belangrijke Chinese provincies te rijden maar zal ook het logistieke kluwen vereenvoudigen en voor de teams budgetbesparend werken" aldus Ribeiro.

Naast de beide WTCC-wedstrijden zal op het Goldenport Motor Park-circuit, tien kilometer ten noordoosten van Beijing, ook een CTCC-manche worden afgewerkt. De omloop is erg compact, in tegenstelling tot het Shanghai International Circuit, en staat ongetwijfeld garant voor spektakel.

Foto's: Hans van Onsem


 




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op maandag 30 juni 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons