van der Horst

BMW en Porsche pakken in Brussel uit met heel wat Europese premières

Porsche Macan
Porsche Macan
Op de stand van BMW in Brussel krijgen we voor het eerst in Europa de gloednieuwe 2-serie te zien, alsook de 4-serie Cabrio én, als hoogtepunt, de BMW M4 Coupé met maar liefst 430pk onder de motorkap. Deze erg sportief ogende krachtpatser staat op de Heizel mooi opgesteld naast de BMW M3 Berline, die met twee deuren meer wel dezelfde krachtbron aan boord heeft. Bij Porsche is de grootste nieuwigheid dan weer de Macan, een kleinere versie van de Cayenne.
European Motor Show Brussels 2014: De wagens (deel 1)
Net als zijn grote broer is de Macan ook verkrijgbaar met een dieselmotor, al zullen de echte puristen eerder kiezen voor de door benzine aangedreven V6 biturbo-motor. Onder de motorkap van de Macan S vinden we een 3-liter krachtbron met 340pk, bij de Macan Turbo loopt dit op tot 3.6-liter en een slordige 400pk. Daarnaast krijgt Brussel ook de Europese première van de krachtigste Porsche 911 tot nu toe, de 911 Turbo S, in cabrio-uitvoering.

BMW M3 Berline - BMW M4 Coupé
BMW M3 Berline - BMW M4 Coupé
Bij BMW grijpt men voor de nieuwste BMW M4 en M3 Berline terug naar een 3-liter zescilinder motor met turbo, die de 4-liter V8-krachtbron van het vorige M3-model moet vervangen. Het aantal beschikbare paardenkrachten stijgt wel met een tiental stuks, tot maar liefst 430. Wie de 2-deurs BMW M3 Coupé nog zoekt in Brussel is er aan voor de moeite, BMW maakte namelijk eerder al bekend dat de M4 zijn opvolger is. Ook in de competitie trouwens want in de DTM moet de M3 na twee seizoenen en een rijderstitel voor Bruno Spengler in 2012 plaats maken voor zijn opvolger.

Foto's: Martijn Wouters & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Autosalon op vrijdag 17 januari 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons