Snetterton: Barwell Lamborghini domineert

Barwell Motorsport - Lamborghini Huracán GT3
De Barwell Motorsport Lamborghini Huracán GT3 die vorig weekend nog een Pro-Am Cup podium in de 24 Hours of Spa wist te behalen, domineerde dit weekend met Jon Minshaw en Phil Keen achter het stuur de twee wedstrijden voor het British GT kampioenschap op het circuit van Snetterton. De McLaren 570S GT4 scoorde zijn allereerste overwinning in de GT4-klasse tijdens race 1.
AmD Tuning - BMW Z4 GT3
In de eerste race leek de AmD BMW Z4 GT3 van Joe Osborne en Lee Mowle in eerste instantie op weg naar de overwinning. Bij zijn inhaalmanoeuvre voor de leiding maakte Osborne echter contact met de Barwell Lamborghini, waardoor hij een drive-through kreeg die hij uiteindelijk niet zou uitvoeren. De 'oude' Z4 kreeg daardoor meteen na de finish een straftijd aangerekend, waardoor de Lamborghini alsnog won en Osborne terugviel naar P5. Het podium werd vervolledigd door de TF Sport Aston Martin V12 Vantage GT3 van Jon Barnes en Mark Farmer, winnaars bij de meeste recente manche in Spa, en de Team Parker Racing Bentley Continental GT3 van Seb Morris en Rick Parfitt Jr. De Ecurie Ecosse McLaren 570S GT4 van Ciaran Haggerty and Sandy Mitchell won de GT4-klasse, meteen de eerste overwinning voor de Britse GT4.

Ecurie Ecosse - McLaren 570S GT4
Ook in de tweede race later op de dag was het Barwell Motorsport duo de primus. De Lamborghini reed van start tot finish aan de leiding en dat ondanks tien successeconden handicap bij de pitstop. Keen en Minshaw breiden zo hun voorsprong in het kampioenschap uit met nog enkel de manche op Donington op het programma. De AmD BMW Z4 GT3 verloor in de laatste minuten nog de tweede plaats aan de TF Sport Aston Martin van fabrieksrijder Jonny Adam en Derek Johnston en werd derde. Laatstgenoemden staan tweede in de stand voor het kampioenschap. Beechdean AMR won de GT4-klasse met de Aston Martin V8 Vantage GT4 van Jack Bartholomew en Ross Gunn.

Foto's: British GT/Ebrey

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in British GT Championship op zondag 7 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Snetterton.