van der Horst

Charles Leclerc verspeelt overwinning aan George Russell in Spaanse Virtual GP

Uitslag Spanish Virtual Grand Prix
Uitslag Spanish Virtual Grand Prix
George Russell (Williams) is de winnaar van de Spaanse Virtual Grand Prix. De Brit mocht op pole starten en ondanks een slechte start kon hij zich alsnog een weg naar voren knokken om te strijden met Charles Leclerc (Ferrari) voor de overwinning. Alles leek zelfs even in het voordeel van Leclerc te zijn, maar een tijdstraf in de voorlaatste ronde voor de Monegask stuurde de overwinning richting de Brit.
  • Powercars
Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
Hoewel alle ogen gericht waren op Charles Leclerc en Alexander Albon (Red Bull), was het niet de Brit met Thaise roots, maar George Russell die een gesel werd voor de Ferrari-rijder. In de eerste ronde viel de Brit terug van de pole naar de vijfde plaats, maar na twee derde van de wedstrijd bevond hij zich weer in het kielzog van de leider. De Williams-piloot kwam wel in de problemen door een tijdstraf van drie seconden, waarna hij alles op alles zette. In de laatste ronden kreeg hij een vrijgeleide van Leclerc die hem weliswaar nooit ver liet weglopen, maar door een tijdstraf voor de Monegask ging de overwinning toch naar Russell. Uiteindelijk kon Leclerc zijn tweede plaats behouden ten opzichte van Esteban Guttierez.

Alexander Albon
Alexander Albon
Albon daarentegen kende voornamelijk veel pech met zijn strategie. De winnaar van vorige week opteerde voor een tweestopper, terwijl iedereen er maar eentje afwerkte. Het was vooral de keuze om over te stappen naar het harde rubber die hem de das omdeed. Hij tikte als vierde aan. Nicholas Latifi, de tweede Williams-rijder, vervolledigde de top 5.

Thibaut Courtois maakte deze week de overstap van Red Bull naar Alfa Romeo en ook daar liet hij weer zijn kunnen zien. De goalie van Real Madrid eindigde net buiten de punten op een elfde plaats, net voor YouTuber Jimmy Broadbent.

Foto's: Formula 1 - Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule 1 op zondag 10 mei 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons