van der Horst

Chevrolet op het Autosalon van Brussel

Chevrolet Cruze Station Wagon
Chevrolet Cruze Station Wagon
Tijdens het komende Autosalon van Brussel beleven de volledig nieuwe Corvette C7 Stingray, alsmede de nieuwe Camaro, hun Belgische première. Op zijn stand (Stand 1, Paleis 9) in Brussel introduceert Chevrolet, in samenwerking met het distributeursnet, een opvallende ‘Stockliquidatie”promotiecampagne, waarbij ruim 1.500 voertuigen met een belangrijk prijsvoordeel worden aangeboden.
  • 24 Hours of Zolder

Attractieve promotie op meer dan 1.500 auto’s in voorraad

Momenteel beschikt Chevrolet Belgium over nog ruim 1.500 nieuwe, up-to-date Chevrolet voertuigen, in voorraad bij de importeur en zijn dealers. Voor al deze auto’s geldt een uiterst interessant prijsvoordeel door de zeer scherpe nettoprijzen. Deze actie, aangeboden in het hele dealernet, geldt uitsluitend voor auto’s die in de Belux in voorraad zijn en is van kracht tot het einde van de voorraad, waarbij de principes van “Op=Op” en “Eerst komt, eerst maalt” worden gehanteerd.

Leverings- en servicecondities van Chevrolet blijven volledig van kracht.

Zoals eind vorig jaar bekendgemaakt zal Chevrolet haar verkoopsactiviteiten eind 2015 beëindigen in West- en Centraal-Europa. Maar het merk heeft zich er toe verbonden alle garantie- en servicebepalingen en verplichtingen volledig na te komen. Zo blijven voor alle modellen de garanties van 3 jaar of 100.000km + 6 jaar doorroesten + 3 jaar bijstand op de weg volledig van kracht. Daarnaast garandeert Chevrolet dat alle benodigde wisselstukken nog minimaal 10 jaar in voorraad zullen worden gehouden. Om verder te garanderen dat de komende jaren het hoge serviceniveau gehandhaafd blijft, richt Chevrolet een netwerk op van geaggregeerde reparateurs die zullen instaan voor onderhoud, garantie en reparaties van alle Chevroletvoertuigen op de markt, zowel van bestaande klanten als van nieuwe kopers.

Corvette Stingray brengt prestaties en personialisering op nog hoger niveau

Corvette Stingray
Corvette Stingray
De nieuwe Corvette Stingray, die voor het eerst in België zijn opwachting maakt, is uitgerust en afgestemd om te voldoen aan de wensen van klanten op de uiterst competitieve Europese markt. Hij is standaard voorzien van het Z51 performance pack en de nieuwste magnetic ride control wielophanging.
 
De marktlancering van de Corvette Stingray in Amerika heeft inmiddels plaatsgevonden terwijl een geselecteerd aantal dealers in Europa zich klaarmaakt voor de komst van de coupé aan het begin van dit jaar. In België wordt de Corvette aangeboden tegen de prijs vanaf 69.990,- euro voor de coupé en vanaf 72.990,- euro voor de cabrio. De cabrio wordt ook in de loop van 2014 in Europa leverbaar.
 
De nieuwe 6.2-liter LT1 V8-motor levert 343 kW (460 pk) bij 6.000 tpm en een koppel van 630 Nm bij 4.600 tpm met het performance uitlaatsysteem (SAE-gecertificeerde gegevens). In feite heeft de Corvette Stingray het hoogste prestatievermogen ooit voor een Corvette; zoals de acceleratie van 0 tot 100 km/u in 4,2 seconden en een grip van ruim 1g in bochten. Tot de reeks geavanceerde technologieën voor de nieuwe Corvette Stingray behoren:
  • een nieuwe handgeschakelde zevenversnellingsbak met Active Rev Matching dat zorgt voor een vlekkeloze en soepele schakeling, waarbij het toerental wordt afgestemd op de gekozen versnelling
  • Active Fuel Management, waardoor de Corvette Stingray in staat is om te cruisen op slechts 4 cilinders bij een constante snelheid
  • een volledig nieuw aluminium frame dat 57% stijver is en 45 kg lichter dan het stalen frame van het voorgaande model
  • dry-sump oliesysteem, koeling van het differentieel en de transmissie
  • een Drive Mode Selector met vijf standen die de instellingen verzorgt voor 11 parameters in de auto, gerelateerd aan de omgeving van de bestuurder
  • launch control: beschikbaar in Track modus, voor een maximale acceleratie vanuit stilstand
  • een volledig nieuw design voor het exterieur met een aerodynamische vormgeving op basis van ervaringen in de autosport, een nieuw interieur met koolstofvezel en aluminium elementen evenals een lederen afwerking.
 
Een nieuwe, op een tablet geïnspireerde, state-of-the-art Chevrolet MyLink connected radio stelt bestuurders in staat om een hele reeks functies van de auto af te stellen op hun persoonlijke rijstijl, van het rustige rijden op de snelweg tot enkele snelle ronden op het circuit. Het systeem bestaat uit twee LCD-beeldschermen van 8 inch met een optie om de instellingen te personaliseren, een USB poort, SD-card als ook een opbergvak achter het centrale scherm.

Nieuwe Camaro heeft verbeterde aerodynamica

Chevrolet Camaro 2014
Chevrolet Camaro 2014
Het nieuwste model van de beroemde Amerikaanse sportwagenreeks, met een verlaagd silhouette en Chevrolet's nieuwste MyLink connected radio, heeft de belangrijkste ‘redesign’ gekregen sinds de introductie van de vijfde generatie Camaro als conceptauto in 2006.
 
Hij heeft ook een verbeterde ‘high-performance’ aerodynamica voor een betere koeling en een grotere stabiliteit bij hoge snelheden. De voorkant heeft een bredere, lage grille en een smallere bovenste grille, terwijl functionele openingen in de motorkap bijdragen aan een verminderde warmteontwikkeling en opwaartse druk. Aan de achterkant vervolledigen een gewijzigd kofferdeksel, horizontale lichten en een diffuser het nieuwe design.
 
Voor het motorvermogen zorgt de bekende en beproefde 6.2-liter V8-motor die is gekoppeld aan een handgeschakelde of een automatische transmissie. De handgeschakelde versie heeft een vermogen van 432 pk (318 kW) bij 5.900 t/m met een koppel van 569 Nm bij 4.600 t/m. De acceleratie van 0 tot 100 km/u neemt slechts 5,2 seconden in beslag voor de coupé met handgeschakelde versie, en 5,4 seconden voor de cabrio met automaat.*
 
Remote keyless entry is standaard net zoals een nieuw kleuren heads-up display, één van de twee nieuwe Chevrolet MyLink connected radio’s en een achteruitrijcamera.

Nieuwe 1,7 VCDi 110 pk motor voor Cruze gamma

Het Chevrolet Cruzegamma, al leverbaar met een 1.4T, 140 pk benzinemotor, en 1.7 VCDi 131 pk en 2.0 VCDi 163 pk dieselmotor, beschikt nu over een vierde krachtbron. Voor het modeljaar 2014 wordt de Cruze ook geleverd met de nieuwe 1.7 VCDi dieselmotor van 110 pk, tot nu toe de zuinigste motor ooit in de Cruze.
 
De vierdeurs versie, aangedreven door de 1.7 VCDi dieselkrachtbron van 110 pk, heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 3.7l/100 km en een uitstoot van 99g CO2/km. 
 
Verbruik Cruze 1,7 VCDi - 110 pk
 4d5dSW
Gemiddeld brandstofverbruik (l/100km)3,73,93,9
Verbruik in de stad (l/100km)4,44,74,8
Verbruik buiten de stad (l/100km)3,43,53,4
Emissie CO2 (g/km)99104104
 
Naast lage verbruikscijfers levert de nieuwste motorvariant uiterst aangename prestaties waardoor de bestuurder optimaal kan profiteren van de mogelijkheden van de auto, zowel op de autosnelweg als in de stad. De 1.7-L VCDi dieselmotor, voorzien van een turbocompressor, een Start&Stop-systeem en een elektrische stuurbekrachtiging, levert een maximumkoppel van 280 Nm bij 1.750 tr/min. De acceleratie van 0 tot 100 km/u neemt slechts 12,2 seconden in beslag terwijl de topsnelheid 189 km/u bedraagt.
 
Met dit nieuwe dieselaanbod plaatst de compacte berline zich nog meer in het hart van het marktsegment. In België en Luxemburg is 80% van de berlines uitgerust met een diesel-motor. Dieselmotoren die tussen de 100 en 120 pk leveren vertegenwoordigen zelfs 50% van de markt van compacte sedans. Met de nieuwe 1.7 VCDi motor van 110 pk is de Chevrolet Cruze dan ook een interessant aanbod.
 
De Chevrolet Cruze 1.7 VCDi met 110 pk is leverbaar vanaf €18.899,- voor de versie LS 4d en 5d en vanaf €19.699,- voor de LS-uitvoering van de stationwagon.
 
Voor het modeljaar 2014 is de Chevrolet Cruze gewijzigd en beschikt het populaire model nu vanaf de LTZ over elektrisch inklapbare buitenspiegels met geïntegreerde richtingaanwijzer. Het model is ook leverbaar met twee verschillende Chevrolet MyLink multimediasystemen die beide verbonden kunnen worden met een smartphone voor de overdracht van data.
 
Naast het standaardsysteem van Chevrolet, is er een nieuw multimediasysteem met iconen beschikbaar als optie voor de luxere modellen. Dit meest moderne systeem heeft een geïntegreerd navigatiesysteem met kaarten van alle landen in Europa, een Cd-speler, terwijl de diverse functies spraakgestuurd kunnen worden geactiveerd.

Chevrolet Trax 1,4 turbobenzine ook beschikbaar in 2WD

Chevrolet Trax
Chevrolet Trax
De Chevrolet Trax met 1.4 turbobenzinemotor is in België nu ook leverbaar met uitsluitend voorwielaandrijving. Daardoor is deze versie van de opvallende, populaire SUV met onmiddellijke ingang leverbaar vanaf 20.199,- euro.
 
Ook zijn de verbruikscijfers van de 1.4T 2WD gunstiger. De Trax is een moderne, uiterst veelzijdige en zuinige, compacte SUV die beschikt over de rijeigenschappen van een personenauto. Chevrolet’s nieuwste SUV heeft de grootte en de rijdynamiek van een kleine auto met een onderscheidende vormgeving.
 
Gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak levert de 1.4-liter 103 kW (140 pk) en een maximum koppel van 200 Nm. De brandstofconsumptie van de 1.4-liter turbo met de handgeschakelde transmissie en voorwielaandrijving is gemiddeld 6.0 liter per 100 kilometer. De CO2-emissie bedraagt 139 g/km. De Trax met 1.4-liter turbobenzinemotor blijft ook leverbaar met een geavanceerd AWD-systeem.
 
Met Electronic Stability Control, Traction Control, vierkanaals ABS-systeem met Electronic Brake Force Distribution, Hydraulic Brake Fade Assist, roll-over bescherming, zes airbags, ISOFX verankeringssystemen voor kinderzitjes, driepunts-veiligheidsgordels op alle vijf zitplaatsen en wegklapbare pedalen heeft de Trax standaard een hoog niveau aan veiligheidsvoorzieningen. Chevrolet's compleet nieuwe compacte SUV is beloond met de maximale score van vijf sterren door de onafhankelijke consumentenorganisatie European New Car Assessment Program (Euro NCAP).
(*) voorlopige technische gegevens

Chevrolet Belgium press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op woensdag 8 januari 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons