van der Horst

De premières van Yokohama voor het autosalon van Genève

Tijdens het 84ste autosalon van Genève presenteert YOKOHAMA 2 wereldpremières en 1 Europese première: de winterbanden W*drive V905 en iceGUARD iG55 en de zomerband BluEarth AE050. Daarnaast zet YOKOHAMA de sportieve high-performance ADVAN-reeks en de zuinige BlueEarth-reeks in de kijker en stelt het ook de elektrisch aangedreven AERO-Y conceptcar voor. Bovendien presenteert YOKOHAMA zijn nieuwste technologiën die zullen bijdragen tot de ontwikkeling van de volgende generatie van aandrijvingen.
De ADVAN-reeks benadrukt de highperformanceprestaties van deze banden. Behalve de ADVAN Sport V105, die voor de originele montage op een aantal premium sportwagens gekozen werd, en de sportband ADVAN NEOVA AD08R, die voor gebruik op de openbare weg gehomologeerd is, stelt YOKOHAMA ook de nieuwe maten van de ADVAN-racebanden voor. Die banden worden voor het FIA World Touring Car Championship (WTCC) geleverd. Dat kampioenschap gaat van start volgens het nieuwe technische reglement, dat vanaf 2014 geldt.
 
Op de YOKOHAMA-stand staan ook de milieuvriendelijke BluEarth-reeks (BluEarth AE-01), de GEOLANDAR SUV-band met BluEarth-technologie voor een lager brandstofverbruik en de verbeterde W*drive en iceGUARD-winterbanden. De W*drive-reeks is ontwikkeld voor winterse omstandigheden in West- en Midden-Europa. De iceGUARD-banden zijn met of zonder nagels leverbaar en mikken op kopers in de Scandinavische landen en Rusland.
 
Ook op de stand staan YOKOHAMA’s zelf ontworpen velgen zoals de ADVAN Racing RGIII, de ADVAN Racing RS-DF en de ADVAN Racing RSII.
 
De AERO-Y EV (Electric Vehicle) conceptcar combineert een reeks recente technologieën die door verschillende afdelingen van Yokohama Rubber ontwikkeld werden. Hiertoe behoren de ‘fin tires’, die ontwikkeld zijn om de luchtweerstand van de wagen te verlagen door de luchtstroom in de wielkasten te beïnvloeden, een ultralicht maar sterk koetswerk dat bestaat uit materiaal dat Yokohama Rubber ontwikkelde voor gebruik in de luchtvaartindustrie en lijmtechnologie die voortkomt uit de ontwikkeling van HAMATITE lijmen. Door die lijmtechnologie kunnen composieten gemaakt worden van verschillende, moeilijk te verbinden materialen.

Yokohama press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op donderdag 20 februari 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons