van der Horst

Deutschland Rallye: Laatste KP van dag 3 afgelast

Thierry Neuville
Thierry Neuville
De tweede doortocht op Arena Panzerplatte die mogelijk de rally in een definitieve plooi zou doen vallen inzake de strijd voor de zege tussen Sordo en Neuville is afgelast wegens een zwaar ongeval tijdens een wedstrijd die doorgaat na de passage van de deelnemers aan het WRC. Méér nieuws ontbreekt voorlopig.
Dit wil zeggen dat morgen Sordo als leider de twee afsluitende KP’s van Dhrontal zal aanvangen met een voorsprong van 0,8 seconden op onze landgenoot Neuville die nooit zo dicht kwam bij een zege in WRC.

Een van beide rijders zal dus de wedstrijd winnen en indien Neuville de wedstrijd uitrijdt, al dan niet met een overwinning, komt hij door het uitvallen van Latvala alleen op de tweede plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

De tweede doortocht op Dhrontal is ook de Power Stage waarin nog 3 extra punten te verdelen zijn. Daarin zullen de Volkswagens van Ogier en mogelijk ook Latvala via Rally2 alles geven om nog extra punten te sprokkelen. Maar uiteraard zullen Neuville en Sordo in hun strijd voor de zege ook het onderste uit de kan halen. We mogen ons dus nog aan een interessante ontwikkeling verwachten.



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 24 augustus 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons