van der Horst

Eerste namen bekend voor 2025 grid

Start 2024 Formule 3 Spa-Francorchamps Feature Race
Start 2024 Formule 3 Spa-Francorchamps Feature Race
Dinsdag en woensdag vindt er in Jerez een tweedaagse Formule 3 test plaats in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Later deze maand wordt dat nog eens herhaald, op het circuit van Barcelona. In tussentijd vielen de eerste dominosteentjes al op zijn plaats. Zo bevestigden Trident, Campos Racing, Rodin Motorsport en Prema Racing hun eerste rijder voor komend seizoen.
Het Italiaanse Trident bevestigde als eerste een rijder voor komend seizoen. Charlie Wurz zal een tweede seizoen in het FIA Formule 3 kampioenschap afwerken na vorig jaar voor Jenzer Motorsport te zijn uitgekomen. Een vijfde plaats in Melbourne was de beste score voor de zoon van Alexander Wurz, die 22e werd in de eindstand. 

Mari Boya
Mari Boya
Ook Mari Boya zien we terug op de grid. De Spanjaard tekent opnieuw bij Campos voor wat al zijn derde seizoen zal worden. De winnaar van de sprintrace in Barcelona blijft het Spaanse team trouw. Ugo Ugochukwu werd dan weer aangekondigd als eerste nieuwkomer in het kampioenschap. De Amerikaan teert op een succesvolle karting carrière alvorens in 2022 naar de eenzitters over te stappen. Met een titel en enkele vice-titels onder de arm trok hij dit jaar met Prema Racing naar het FRECA kampioenschap waar hij wat onder de verwachtingen bleef. De McLaren Junior kwam dit jaar tot één podiumfinish. 

Nog iemand met heel wat adelbrieven is Louis Sharp. De Nieuw Zeelander debuteert met Rodin Motorsport waarmee hij in 2023 kampioen werd in de Britse Formule 4 en dit jaar de titel pakte in de Britse GB3, de nationale tegenhanger van de Formule 3.  

Foto's: RIP & FIA Formula 3
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 3 op zondag 6 oktober 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons