van der Horst

Indy 8H: Team WRT wint - Charles Weerts kampioen

Charles Weerts, Dries Vanthoor en Sheldon Van der Linde
Charles Weerts, Dries Vanthoor en Sheldon Van der Linde
Team WRT heeft voor het tweede jaar op rij de Indianapolis 8 Hour op zijn naam geschreven. Hoewel Dries Vanthoor, Charles Weerts en Sheldon Van der Linde niet als eerste de finishlijn passeerden, bracht een penalty voor de Wright Motorsports Porsche de overwinning alsnog naar de BMW, die de zege pakte met een minimaal verschil van +0,260 seconden. Deze overwinning bezorgde Charles Weerts de titel bij de piloten in de Intercontinental GT Challenge. Daarnaast verzekerde Porsche zich, compleet onverwacht, van de titel bij de constructeurs.
Start 2024 Indianapolis 8 Hour
Start 2024 Indianapolis 8 Hour
Tijdens de openingsuren van de Indianapolis 8 Hour toonde Team WRT zich bijzonder sterk, al wist de Wright Motorsports Porsche door een slimme strategie de leiding over te nemen. De doorslaggevende wending kwam echter bij de laatste pitstop, toen Laurin Heinrich het stuur van de Porsche overnam en het team een penalty van vijf seconden kreeg opgelegd. Heinrich slaagde er aanvankelijk in om alsnog een voorsprong te behouden, waarmee Wright Motorsports als eerste team uit de Fanatec GT World Challenge America deze wedstrijd had kunnen winnen. In de laatste tien minuten zette Dries Vanthoor echter een indrukwekkende inhaalrace in, vast besloten om binnen de vijf seconden te finishen. Dat lukte, zij het met een krappe marge van +0,260 seconden, waarmee Team WRT als eerste team ooit de Indianapolis 8 Hour tweemaal wist te winnen.

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3-R (992)
Wright Motorsports - Porsche 911 GT3-R (992)
De GruppeM Racing Mercedes, met Maro Engel, Jules Gounon en Mikael Grenier, finishte op twintig seconden en pakte de derde plek. De race bracht ook een reeks titels met zich mee. Charles Weerts won de pilotentitel, mede dankzij het uitvallen van zijn belangrijkste concurrenten, waaronder Max Hesse, Dan Harper en Ayhancan Güven, allen door technische problemen. Wright Motorsports zorgde met zijn sterke prestatie bovendien voor een verrassende constructeurtitel voor Porsche, dat nu ook de titel in de Fanatec GT World Challenge America bij de Pro’s met Elliot Skeer en Adam Adelson binnenhaalt. Het gevolg van hun tweede plaats en overwinning in hun klasse, wat een einde maakte aan de indrukwekkende zegereeks - acht overwinningen op rij - van de DXDT Racing Corvette, die als vijfde algemeen en derde in klasse finishte. Tot slot nam Antares Au de amateurstitel over van landgenoot Jonathan Hui, waarmee hij zichzelf tot beste amateur van het seizoen kroont.

Foto's: Intercontinental GT Challenge - Fanatec GT World Challenge America



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op zondag 6 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 8 Hour.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons