van der Horst

Rally van Marokko: Lekke band slaat Koen Wauters terug

Koen Wauters/Kurt Keysers -  Team  Feryn Dakar Sport
Koen Wauters/Kurt Keysers - Team Feryn Dakar Sport
De kop is eraf voor Koen Wauters, Kurt Keysers en met hen het volledige Team Feryn Dakar Sport. De eerste meters in het WK-rallyraid zijn gereden. Op vlak van pilotage, navigatie en mechaniek een perfect debuut. Alleen jammer van die ene lekke band onderweg die ervoor zorgt dat Koen en Kurt morgen diep in het pak van start moeten gaan.
  • Dreamdrive
Zondagvoormiddag werd de proloog van de Rally van Marokko gereden, de slotwedstrijd van het WK-Rallyraid. Iets over de middag ging wagen #250 van start met aan boord Koen Wauters en Kurt Keysers. De proloog werd gewonnen door de Fransman Chicherit (MINI). Koen en Kurt reden lek en moesten stoppen om een wiel te wisselen. Zo’n vijf minuten later waren ze opnieuw onderweg en eindigden ze op 8:58 op plaats 109.

Het goede nieuws is dat de tijdsverschillen van de proloog niet meetellen voor de stand. De uitslag van de proloog bepaalt de startposities voor de eerste etappe die op maandag wordt gereden. En dat is dan meteen ook het slechte nieuws want door die lekke band zal de #250 maandag diep in het pak starten. “Het was in het begin toch nog een beetje zoeken”, zegt Koen Wauters voor wie het al van januari geleden was dat hij nog eens achter het stuur van zijn Toyota had gezeten. “En dat voelde ik toch wel hoor. Het zal nog een dag of twee opbouwen worden. Maar los daarvan was dit vandaag al ok hoor. Kurt heeft de nota’s prima aangegeven en het team heeft mij een prima wagen afgeleverd. Op het met keien bezaaid parcours hebben we geen risico’s genomen en redelijk behoedzaam gereden. Het is alleen jammer van die lekke band. We botsten op een steen en reden rechts vooraan lek. Goed vijf minuten later waren we opnieuw onderweg maar die verloren tijd konden we niet meer recupereren. Over het algemeen ben ik wel tevreden over onze proloog. Die startpositie nemen we erbij. Vandaag heb ik me goed geamuseerd.”

De proloog zorgde meteen voor nogal wat verrassingen. WK-leider Nasser Al-Attiyah (Dacia) reed de 28e tijd. Guillaume de Mévius (MINI) reed net als Koen Wauters lek en eindigde als 66e. Sébastien Loeb (Dacia) beschadigde zijn ophanging van zijn nagelnieuwe Dacia waardoor hij op maandag helemaal achteraan van start gaat.

De eerste etappe begint en eindigt in Zagora. De deelnemers krijgen een uitdagende etappe van 268 km te verwerken. 

Persbericht de Broodplank



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally raid op zondag 6 oktober 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons