Zolder Fun Festival: Ruud Boffin in de bandenmuur maar kampioen

Ruud Boffin - BMW BMW M4 GT4
Ruud Boffin (BMW BMW M4 GT4) zakte als leider in de tussenstand van de Belcar Skylimit Sprint Cup af naar Circuit Zolder waar zaterdag de laatste manche plaats vond. Boffin won de in de morgen de eerste race voor Bart Lievens (BMW M2 Competition), wat zijn puntenvoorsprong nog deed aangroeien. In de namiddag zagen we een mooie driestrijd voor de zege tussen Lievens, Boffin en RAF Beliën (BMW 240i). Maar op het einde van de race kwam Boffin in aanraking met een gedubbelde wagen achter de Sacramentsheuvel en belandde hard in de bandenmuur. De race werd afgevlagd onder safety car procedure en Boffin werd nog geklasseerd als negenendertigste op twee ronde en vijfde in de klasse 6. De zege was voor Bart Lievens.
Michel Fernandes - Peugeot 308 TCR
De eerste race begon hectisch met al direct een safety car periode vlak na de start. Boffin wist in die race Lievens achter zich te houden die tweede werd op iets meer dan 7 seconden van de winnaar. Een heel eind daarachter finishte Michel Fernandes (Peugeot 308 TCR) op de derde plaats. Kevin de Regt (BMW 130i) werd vierde en won de klasse 5. Patrick Beliën (BMW 240i) sloot de top vijf af. Klasse vier werd gewonnen door Davy Cooreman (Honda CRX), die negende algemeen werd. De overige winnaars waren Rajko Pagen (Renault Mégane) in klasse 3, Laurens Cloots (Mazda MX5) in klasse 2 en Mila Feytons (Peugeot 206 GTi) in klasse 1.

Lievens voor Boffin en Beliën
In de tweede race kregen we dus een strijd op het scherp van de snee tussen Lievens, Boffin en Raf Beliën tot Boffin op 2 ronden van de finish uit de baan ging. Lievens won onder safety car procedure voor Beliën en Wouter Manderfeld (Renault Clio Cup). Deze laatste was ook primus in de klasse 5. De Regt was ditmaal vierde voor Fernandes. Bram Hendrix (BMW E36), negende algemeen, was de beste in klasse 4. Pagen won opnieuw in klasse 3, Kristof Dingemans (Peugeot 206 RC) zegevierde in de klasse 2 en Nele von der Ruhren (VW Golf IV) haalde het in de klasse 1.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Sprint op zaterdag 5 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Fun Festival.