van der Horst

Indy 8H: Patric Niederhauser zet Porsche op pole

Patric Niederhauser
Patric Niederhauser
Tijdens de kwalificaties voor de Indianapolis 8 Hour was het Patric Niederhauser die de pole positie pakte. De Zwitser zette tijdens de shoot-out een indrukwekkende tijd neer in de Pro-Am Herberth Motorsport Porsche, waarmee hij verrassend genoeg Alex Palou, die in de Lone Star Racing Mercedes reed, achter zich hield. Team WRT was ook sterk vertegenwoordigd, met Dries Vanthoor die de BMW #31 naar een vierde startpositie stuurde. Dan Harper eindigde in de BMW #33 op de achtste plaats, waarmee beide WRT-wagens zich goed positioneerden voor de race.
Lone Star Racing - Mercedes-AMG GT3 Evo
Lone Star Racing - Mercedes-AMG GT3 Evo
Tijdens de kwalificaties van de Indianapolis 8 Hour bleek al snel dat Alex Palou zich moeiteloos had aangepast aan het rijden met een dak boven zijn hoofd. Net zoals in zijn eerdere optredens in Daytona en Le Mans, was de Spaanse IndyCar-kampioen onmiddellijk competitief. Samen met GruppeM wist Lone Star Racing een indrukwekkende 1-2 te realiseren in de reguliere kwalificaties. Alleen de top tien mocht door naar de shoot-out, waardoor enkele grote namen, zoals Ayhancan Güven (veertiende plaats met de GMG Racing Porsche) en beide Corvettes van DXDT Racing, buiten de boot vielen. Vooral de Corvettes oogden verre van competitief.

Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT had echter meer geluk. Ondanks een hectische week, waarin zowel GruppeM als de BMW #33 van het Belgische team op woensdagochtend nog niet op het circuit waren gearriveerd door de logistieke problemen, wist de BMW uiteindelijk donderdag aan te komen. Beide WRT-wagens drongen door naar de shoot-out, wat een prestatie op zich was gezien de eerdere tegenslagen. In de shoot-out kon Mercedes echter hun sterke vorm uit de kwalificaties niet vasthouden. Alex Palou werd geklopt door Patric Niederhauser, die een indrukwekkende polepositie veroverde in de Herberth Motorsport Porsche. Laurin Heinrich zette de Wright Motorsports Porsche op de derde plek, net voor Dries Vanthoor in de BMW #31 van Team WRT, die hij samen deelt met Charles Weerts. Arjun Maini maakte de top vijf compleet met zijn Triple Eight JMR Mercedes.

Nu wordt er afgeteld naar de race, die vanavond om 18:15 uur Belgische tijd van start gaat en live te volgen is op het YouTube-kanaal van GT World.

Foto's: Intercontinental GT Challenge - Fanatec GT World Challenge America



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op zaterdag 5 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 8 Hour.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons