van der Horst

Zolder Fun Festival: Titelstrijd Belcar Skylimit Sprint Cup 2024 wordt beslist op Circuit Zolder

Start 2024 Belcar Skylimit Sprint Cup 24 Hours of Zolder
Start 2024 Belcar Skylimit Sprint Cup 24 Hours of Zolder
Circuit Zolder vormt dit weekend het toneel in de ontknoping van de Belcar Skylimit Sprint Cup 2024. Meer dan 45 deelnemers strijden op de Limburgse piste voor de overwinning in de verschillende klassen, waarbij ook de beslissing zal vallen over de algemene titel in het meest populaire sprintkampioenschap van België. Wagens uit alle klassen komen nog in aanmerking voor die Belgische titel, waardoor de fans zich mogen opmaken voor een strijd op het scherp van de snee!
Ruud Boffin - BMW M4 GT4
Ruud Boffin - BMW M4 GT4
Met nog twee sprints op het programma, ligt de titelstrijd in de Belcar Skylimit Sprint Cup volledig open. Bovendien kan elk van de zes klassen nog de algemene kampioen leveren. “Dat is inderdaad vrij ongezien”, bevestigt Andy Jaenen, promotor van het kampioenschap. “Vrij ongezien, maar daarom niet vrij onverwacht, want dit is exact wat we voor ogen hadden. We opteerden voor een open reglement, waarin de strijd in de verschillende klassen het zwaartepunt vormt in de puntenberekening. Dat leidt ertoe dat we met Ruud Boffin weliswaar een algemene leider (247 punten) hebben uit de snelste klasse, BSSC6, maar dat hij slechts vier punten bonus telt op de BSSC4-leider, Bram Hendrix. 

Rajko Pagen - Renault Megane RS
Rajko Pagen - Renault Megane RS
“BSSC3-man Rajko Pagen heeft met een score van 219 punten de voorlopige derde plaats in handen en is dus absoluut niet uitgeteld voor de titel. Hij zal bovendien ook in de spiegels moeten kijken, want het damesduo uit BSSC1, Stella Keutmann en Nele Von der Ruhren, volgt op slechts één puntje achterstand. Zij tellen op hun beurt slechts één punt bonus op Paul en Bart Lievens (BSSC6) en ook zij hebben een voorsprong van… één punt op Jonathan Demoulin (BSSC2). Tom Van Eenaeme volgt op 38 punten van leider Boffin en daarmee mengt ook BSSC5 zich in de titelstrijd. Ook de familie Beliën en Kevin De Regt maken mathematisch nog kans op de titel, waardoor negen bolides zullen strijden voor de grootste beker.”

Tom Van Eenaeme - Renault Clio RS
Tom Van Eenaeme - Renault Clio RS
Naast de algemene titel, zijn er ook nog titels te verdelen in de twee snelste klassen. “De kampioenen in BSSC1 tot en met BSSC4 kennen we reeds, maar in BSSC5 moet Tom Van Eenaeme afrekenen met zowel Kevin De Regt als Wouter Manderveld. Met de titel in het achterhoofd, kunnen de drie heren zich absoluut geen fouten veroorloven! In de topklasse BSSC6 mogen we ons opmaken voor eenzelfde storyline, al zal de trofee daar zeker naar BMW gaan. Ruud Boffin telt 12 punten bonus op de familie Lievens, dat daarmee zijn lot in eigen handen heeft, terwijl ook Raf en Patrick Beliën mits een goed resultaat nog kampioen kunnen worden.”

Zelfs bij de seizoensfinale weet de Belcar Skylimit Sprint Cup nog nieuwe deelnemers aan te trekken. “We zien het debuut van Jonathan Claes, de man die normaliter de leading car bestuurt. Hij is al vele jaren trouwe vrijwilliger bij onze evenementen van Skylimit Events en het doet me dan ook echt plezier dat hij nu zelf zal plaatsnemen in het kuipje. Hij komt uit in BSSC3 op een Renault Clio met startnummer 305.”

De slotmeeting kent een ietwat atypische timing, met een vrije training en een kwalificatiesessie op vrijdag. Op zaterdag volgt de tweede kwalificatie en uiteraard de beide sprints van 30 minuten.

Persbericht Belcar Skylimit Sprint Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Sprint op donderdag 3 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Fun Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons