van der Horst

Indy 8H: Team WRT en GruppeM lopen vertraging op door staking in de haven

Indianapolis Motor Speedway
Indianapolis Motor Speedway
Het begin van de Indianapolis 8 Hours verloopt verre van vlekkeloos voor Team WRT en GruppeM Racing, aangezien beide teams nog niet over al hun materiaal beschikken. De BMW met startnummer #33 en de Mercedes #130 zitten nog steeds vast in de haven vanwege stakingen aan zowel de oost- als westkust van de Verenigde Staten. Gelukkig is de BMW #31, de wagen van Dries Vanthoor en Charles Weerts, wel al gearriveerd, waardoor het team zich kan voorbereiden op de race.
De stakingen, die dinsdagmiddag begonnen toen vakbonden het werk neerlegden, veroorzaken aanzienlijke vertragingen aan zowel de oost- als westkust van de Verenigde Staten. Hierdoor zijn onder andere de containers met de BMW #33 en Mercedes #130 nog steeds niet gearriveerd op het circuit. De wagens worden nu pas rond één uur lokale tijd verwacht, wat precies voor de start van een van de vrije trainingen is.

Dan Harper, die de BMW #33 deelt met Max Hesse en Augusto Farfus, liet tegenover Sportscar365 weten dat hij misschien enkele ronden zal rijden in de BMW #31 (de auto van Dries Vanthoor en Charles Weerts) indien de levering van hun eigen wagen nog verder vertraging oploopt. Dit zou hem in ieder geval wat trainingstijd op de baan geven, ondanks de logistieke problemen.

Foto: Fanatec GT World Challenge America



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op woensdag 2 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 8 Hour.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons