van der Horst

Nicolas Lapierre hangt zijn helm aan de wilgen

Nicolas Lapierre
Nicolas Lapierre
Enkele weken geleden deden geruchten de ronde dat Nicolas Lapierre overwoog zijn helm aan de wilgen te hangen, vandaag werd dat officieel bevestigd. Met een Instagram-post kondigde de Franse coureur aan dat hij per direct stopt met racen. Dit betekent dat Lapierre niet zal deelnemen aan de finale van het FIA WEC in Bahrein. Hiermee komt er een einde aan zijn lange en succesvolle carrière in de endurance-racerij, waarin hij als fabrieksrijder voor Alpine grote successen behaalde. Ondanks zijn afscheid van het racen, blijft Lapierre actief in de motorsportwereld, hoewel zijn precieze toekomstige rol nog niet duidelijk is.
  • Hamofa Performance
Nicolas Lapierre - Toyota Gazoo Racing
Nicolas Lapierre - Toyota Gazoo Racing
Na een succesvolle periode in de eenzitters stapte Nicolas Lapierre in 2007 over naar de sportwagens, waar hij voor het eerst deelnam aan de 24 Heures du Mans met een Saleen van Team Oreca. Sindsdien miste hij slechts één editie van deze iconische race, namelijk die van 2008. De overige jaren nam hij deel in verschillende klassen, waaronder als fabrieksrijder voor Toyota, maar zijn grootste successen boekte hij in LMP2, waar hij vier keer de klasse won. In het FIA WEC behaalde Lapierre 17 overwinningen, waarvan acht algemeen. Daarnaast won hij tweemaal de 12 Hours of Sebring: eerst met Team Oreca Matmut in een Peugeot in 2010 en acht jaar later met ESM Tequila Patron in een Nissan DPi. Hij sluit zijn indrukwekkende carrière af met een podiumplaats in Fuji, samen met Matthieu Vaxivière en Mick Schumacher.

Podium 2024 FIA WEC 6 Hours of Fuji
Podium 2024 FIA WEC 6 Hours of Fuji
Over Lapierre’s toekomst gaan geruchten rond dat hij een managementpositie aangeboden heeft gekregen binnen het Alpine-programma. Dit zou geen verrassing zijn, aangezien hij al enkele jaren leiding geeft aan het succesvolle COOL Racing, een Zwitsers team dat actief is in onder meer de European Le Mans Series. Wie hem zal vervangen tijdens de FIA WEC-finale in Bahrein is nog niet officieel bekendgemaakt, maar het lijkt erop dat reservepiloot Jules Gounon zijn plek zal innemen.

Foto's: Gert Starckx - Georges de Coster - Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op woensdag 2 oktober 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons